Lightyear: Μια τεχνολογική πρωτιά θα ενσωματώνει η νέα ταινία της Pixar

Η ταινία με τη φωνή του Chris Evans θα χρησιμοποιεί την πρώτη εικονική IMAX κάμερα
26 Απριλίου 2022 14:34
Lightyear: Μια τεχνολογική πρωτιά θα ενσωματώνει η νέα ταινία της Pixar

Μια τεχνολογική πρωτιά δια χειρός IMAX και Disney θα ενσωματώνει η νέα πολυαναμενόμενη ταινία "Lightyear" της Pixar, η οποία πίσω στο 1995 έγραψε ιστορία με Toy Story, όντας η πρώτη ταινία κινουμένων με πλήρως CGI μοντέλα και σχεδιασμό.

Τώρα ετοιμάζεται για ακόμη μια πρωτιά ενόψει του Lightyear σε συνεργασία με την IMAX. Βλέπετε, η Pixar δημιούργησε μια νέα τεχνολογία που ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη εικονική IMAX κάμερα, κάτι που βοήθησε στην παραγωγή της για το εν λόγω format εικόνας. 

Σύμφωνα με την Jane Yen, επικεφαλής των ειδικών εφέ της ταινίας, έπρεπε να ξεπεραστούν διάφορα τεχνικά εμπόδια ώστε η ταινία να γυριστεί με IMAX και να προβάλλεται τόσο σε αυτό το φορμάτ όσο και στο κανονικό τύπου "cinemascope": 

Πολύ σύντομα να αναφέρω ότι η παραγωγή του Lightyear περιλάμβανε την κατασκευή της πρώτης παραγωγής της Pixar για IMAX. Δημιουργήσαμε μια εικονική IMAX κάμερα με 1:43 aspect ration και αναπτύξαμε μια ροή εργασίας που μας επέτρεψε να γυρίζουμε την ταινία ταυτόχρονα σε IMAX και να την κάνουμε crop στο συνηθισμένο 2:39 φορμάτ. 

Πρόκειται να μας διηγηθεί την πρωτότυπη ιστορία του Buzz Lightyear, στον οποίο δανείζει τη φωνή του ο Chris Evans και πως ο νεαρός πιλότος έγινε ο Space Ranger που γνωρίζουμε όλοι σήμερα. Μια ιστορία που όπως μαθαίνουμε θα αποτελεί μέρος του "Toy Story σύμπαντος". 

To voice cast της ταινίας συμπληρώνουν επίσης οι: Taika Waititi, James Brolin, Dale Soules, Keke Palmer, Elfren Ramirez, Mary McDonald-Lewis, Uzo Aduba και Isiah Whitlock Jr. Την σκηνοθεσία της ταινίας αναλαμβάνει ο Angus MacLane, ενώ το soundtrack υπογράφει ο Michael Giacchino.

Το Lightyear θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 16 Ιουνίου 2022.