Stranger Things 4: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τον μεγάλο κακό

Γνωρίστε τον μεγάλο κακό που θα αντιμετωπίσει η παρέα της Eleven
13 Απριλίου 2022 23:43
Stranger Things 4: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τον μεγάλο κακό

Μια από τις μεγάλες αποκαλύψεις του νεότερου επίσημου trailer του Stranger Things 4 ήταν ο μεγάλος κακός που θα έχει να αντιμετωπίσει πλέον η αποδεκατισμένη παρέα του Hawkins. Ποιος είναι ο ανατριχιαστικός και βγαλμένος τις πιο εφιαλτικές ταινίες τρόμου, κακός; 

Οι δημιουργοί της σειράς, Matt και Ross Duffer, μίλησαν στο IGN αναλύοντας παράλληλα το trailer και αποκάλυψαν μερικές πληροφορίες για αυτόν. Ονομάζεται Vecna, είναι εμπνευσμένος από το "Dungeons & Dragons" και είναι η "Stranger Things" έκδοση ενός κακού σαν τους άλλους θρυλικούς κινηματογραφικούς villains του παρελθόντος, όπως ο Freddie Kruger των "Nightmare on Elm Street" ταινιών, ο Pinhead των "Hellraiser" ταινιών και ο Pennywise του "It".

Αυτοί ήταν άλλωστε οι χαρακτήρες που επηρέασαν τους δημιουργούς σε μικρή ηλικία και φυσικά να μεταφέρουν στο γενικότερο νοσταλγικό κλίμα του Stranger Things αυτά τα vibes. Όλον αυτόν τον καιρό είχαν κάνει tease πως θα βαδίσουν σε έντονα horror μονοπάτια και φαίνεται πως θα τηρήσουν την υπόσχεση. Οι ίδιοι λένε χαρακτηριστικά: 

Αυτά ήταν τα τέρατα ή υπερφυσικοί κακοί που μας τρομοκράτησαν όταν ήμασταν μικροί...Κάτι άλλο που θέλαμε να κάνουμε από την πρώτη σεζόν ήταν ένα τέρας με κυρίως πρακτικά εφέ. Αυτό που βλέπετε είναι κατά 90% πρακτικά εφέ. Και ο Vecna καθόλη τη σεζόν είναι κατά 90% φτιαγμένος με πρακτικά εφέ. Θέλαμε να έχουμε μια παρουσία στο πλατό που οι ηθοποιοί μας θα αντιδρούν, σε αντίθεση με την 3η σεζόν που αντιδρούν μπροστά σε μια μπάλα. Θέλαμε κάτι που μπορούσαμε να τραβήξουμε στην κάμερα και κάτι που θα κάνει τον κακό πιο τρομακτικό, πιο αληθινό και απτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον δει ο κόσμος. 

Ολόκληρο το γνωστό και αγαπημένο cast της προηγούμενης σεζόν με τους: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Winona Ryder, David Harbour, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, και Maya Hawke θα επιστρέψει. Μαζί τους ο Matthew Modine που θα υποδυθεί ξανά τον Dr. Martin Brenner, και οι Priah Ferguson, Cara Buono και Brett Gelman που αποτελούν πλέον τακτικά μέλη του cast.

Στις νέες προσθήκες έχουμε επίσης τον Robert Englund, που θα υποδυθεί τον Victor Creel και τον Tom Wlaschiha που γνωρίσαμε ως "Jaqen H'ghar" στο Game of Thrones, μαζί με μερικά ακόμη νέα πρόσωπα

Η επίσημη σύνοψη του 4ου κύκλου αναφέρει: 

Έχουν περάσει έξι μήνες από την Μάχη του Starcourt, που έφερε τον τρόμο και την καταστροφή στο Hawkins. Η γνωστή παρέα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον απόηχο των γεγονότων χωρίζεται για πρώτη φορά και το να εξερευνούν την πολυπλοκότητα του Λυκείου σίγουρα δεν κάνει την κατάσταση ευκολότερη. Στην πιο ευάλωτη στιγμή τους, μια νέα τρομακτική απειλή αναδύεται και τους φέρνει ενώπιον ενός σατανικού μυστηρίου που εάν λυθεί ίσως να βάλει τέλος μια και καλή στις τερατουργίες του Upside Down. 

Το Stranger Things 4 θα κάνει πρεμιέρα χωρισμένο σε δύο μέρη με το "Vol.1" να κάνει προβάλλεται στις 27 Μαΐου, ενώ το "Vol.2" την 1η Ιουλίου.