Fantastic Beasts 3: Λογοκρίθηκε στην Κίνα και η Warner Bros. απαντά ότι "διατηρεί το πνεύμα της"

Ο λόγος για τους επίμαχους διαλόγους μεταξύ του Dumbledore και του Grindelwald
12 Απριλίου 2022 18:19
Fantastic Beasts 3: Λογοκρίθηκε στην Κίνα και η Warner Bros. απαντά ότι "διατηρεί το πνεύμα της"

Το Fantastic Beasts 3 ή Fantastic Beasts: Τhe Secrets of Dumbledore θα κυκλοφορήσει στην Κίνα έχοντας πρώτα περάσει από το φίλτρο λογοκρισίας που το καθεστώς έχει επιβάλλει σε κάθε τι ξένο εισάγεται στην αγορά. 

Στην περίπτωση της τρίτης ταινίας του Fantastic Beats franchise θα κοπούν έξι δευτερόλεπτα από τα συνολικά 142 λεπτά (2 ώρες και 22 λεπτά) που διαρκεί η ταινία και αφορούν έναν συγκεκριμένο διάλογο. 

Πρόκειται για την επίμαχη σκηνή μεταξύ του Albus Dumbledore του Jude Law και του Gellert Grindelwald του Mads Mikkelsen, όπου ο πρώτος αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει ερωτική έλξη μεταξύ τους από το παρελθόν. Η ίδια η δημιουργός του σύμπαντος του Χάρι Πότερ και του Wizard World, J.K. Rowling, είχε αποκαλύψει στο μακρινό 2009 τη σεξουαλικότητα του Dumbledore αλλά οι ταινίες δεν είχαν αναφερθεί άμεσα σε αυτή ποτέ, μέχρι τώρα. 

Η Warner Bros. αποδέχθηκε το αίτημα της κινεζική κυβέρνησης να αφαιρεθούν οι διάλογοι "“because I was in love with you" και "the summer Gellert and I fell in love" από την κινηματογραφική βερσιόν. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η υπόλοιπη ταινία παραμένει ως έχει ακόμη και μια πιο ρομαντική μεταξύ των δύο χαρακτήρων.

Ένα απόσπασμα από τη σκηνή θα δείτε εδώ: 

Η Warner Bros. στην ανακοίνωσή της δήλωσε ότι "οι αλλαγές έγιναν για να συμμορφωθεί η ταινία με τις εγχώριες απαιτήσεις αλλά διατηρεί το πνεύμα της αναλλοίωτο". Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση: 

Θέλουμε το κοινό σε όλο τον κόσμο να δει και αν απολαύσει την ταινία και είναι σημαντικό για εμάς το κινεζικό κοινό να έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει επίσης, ακόμη και με αυτές τις μικρές τροποποιήσεις. 

Η επίσημη σύνοψη του "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ" (όπως ονομάζεται στα ελληνικά):

Ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) γνωρίζει ότι ο πανίσχυρος σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Μαντς Μίκελσεν) απειλεί να κατακτήσει τον έλεγχο του μαγικού κόσμου. Αδυνατώντας να τον σταματήσει μόνος του, εμπιστεύεται τον Μαγικοζωολόγο Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρεντμέιν) να ηγηθεί μίας ομάδας θαρραλέων μάγων και μαγισσών και ενός φούρναρη σε μία επικίνδυνη αποστολή, όπου αντιμετωπίζουν παλιά και νέα ζώα και συγκρούονται με την διαρκώς αυξανόμενη λεγεώνα των ακολούθων του Γκρίντελβαλντ. Με το ρίσκο όμως να είναι υψηλό, πως θα μπορούσε ο Ντάμπλντορ να παραμείνει στο παρασκήνιο;

Στην ταινία παίζουν επίσης οι Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, William Nadylam, Callum Turner, Jessica Williams, Victoria Yeates, Poppy Corby-Tuech, Fiona Glascott, Katherine Waterston, Maria Fernanda Cândido, Richard Coyle, Oliver Masucci και Valerie Pachner.

Το Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Απριλίου στις ελληνικές αίθουσες.