Nimona: Η animated ταινία που ακύρωσε η Disney αλλά ανασταίνει το Netflix (ΕΙΚΟΝΑ)

Η ταινία κινουμένων σχεδίων της Annapurna έρχεται πλέον στο Netflix
12 Απριλίου 2022 15:16
Nimona: Η animated ταινία που ακύρωσε η Disney αλλά ανασταίνει το Netflix (ΕΙΚΟΝΑ)

Ένα από τα projects που ακύρωσε η Disney όταν εξαγόρασε την Blu Sky Studios της 20th Century Fox ήταν η ταινία Nimona, που βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του ND Stevenson.

Τελικά, η "Nimona" βρήκε νέο σπίτι και δεν είναι άλλο από το Netflix που αγόρασε την ταινία και μαζί με το στούντιο Annapurna θα την κυκλοφορήσουν εντός του 2023. Την ανακοίνωσε έκανε το Netflix μαζί με το πρώτο στιγμιότυπο μια λυτή περιγραφή αλλά και το voice cast της ταινίας. 

Η Chloe Grace Moretz (Nimona), ο υποψήφιος για Όσκαρ, Riz Ahmed (Ballister Boldheart) και ο Eugene Lee Yang (Ambrosius Goldenlion), θα είναι οι πρωταγωνιστές που θα δανείσουν τις φωνές τους, καθώς τη σκηνοθεσία ανέλαβαν οι Nick Bruno και Troy Quane. 

Το πρώτο στιγμιότυπο από την ταινία

Η σύνοψη της ταινίας αναφέρει: 

Ένας Ιππότης παγιδεύεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε και το μόνο άτομο που μπορεί να τον βοηθήσει να αποδείξει την αθωότητά του είναι η Nimona, μια έφηβη κοπέλα που μπορεί να αλλάζει μορφές και ίσως να είναι το τέρας το οποίο έχει ορκιστεί να σκοτώσει. Διαδραματίζεται σε έναν techno-μεσαιωνικό κόσμο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων και είναι μια ιστορία για τις ταμπέλες που θέτουμε στον κόσμο και την αλλομορφική κοπέλα που αρνείται να προσδιοριστεί από κανέναν. 

Ο δρόμος της "Nimona" προς τη μεγάλη οθόνη πέρασε από πολλά κύματα, καθώς είχε ανακοινωθεί το 2015 και έπειτα από την εξαγορά της Blue Sky από την Disney το project αναβλήθηκε πολλές φορές. Όταν εν τέλει ακυρώθηκε η ταινία ήταν κατά 75% ολοκληρωμένη, ενώ πρώην εργαζόμενοι της Blue Sky αποκάλυψαν ότι η Disney τους πίεζε για την ομοφυλοφιλική ιστορία και γενικότερα την LGBTQ θεματολογία που παρουσιάζει. 

Το Nimona θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Netflix εντός του 2023.