Spider-Man: Καταλάβατε ότι σχεδόν στη μισή ταινία το σώμα του Tom Holland είναι ψεύτικο;

Τα μαγικά των ειδικών εφέ κάλυψαν τις ατέλειες
11 Μαρτίου 2022 09:05
Spider-Man: Καταλάβατε ότι σχεδόν στη μισή ταινία το σώμα του Tom Holland είναι ψεύτικο;

Ένα νέο featurette βίντεο από τα παρασκήνια του Spider-Man: No Way Home ανέβηκε στο YouTube και περιγράφει λεπτομερώς πώς το τμήμα των κοστουμιών συνεργάστηκε με αυτό των ειδικών εφέ για τις στολές των τριών Spider-Men και των κακών. 

Κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί μέρος του πλούσιου bonus υλικού που θα φέρει η retail/ψηφιακή κυκλοφορία της ταινίας και αποκαλύπτει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την εμφάνιση των κοστουμιών. 

Το καλύτερο που ξεχωρίσαμε είναι αυτό με τη CGI στολή του Tom Holland. Αντιληφθήκατε πως από τη μέση της ταινίας και έπειτα το μισό σώμα του Holland ήταν...ψεύτικο; Ούτε και εμείς όταν παρακολουθήσαμε την ταινία στην αίθουσα. Τα μαγικά των ειδικών εφέ λοιπόν έλαβαν δράση για να διορθώσουν ένα "λάθος" στα γυρίσματα του No Way Home. 

Βλέπετε αρχικά η παραγωγή ήθελε τον Peter 1 να φοράει την μαυροκόκκινη στολή του "Far From Home" προς το φινάλε του "No Way Home", όμως κατέληξε να φοράει την "Intergrated" στολή από τη νανοτεχνολογία που πήρε πίσω από τον Doc Ock. 

"Μετά το μισό της ταινίας ο Peter παίρνει πίσω την νανοτεχνολογία από τον Doc. Τον θεραπεύει, βγαίνει από τα πλοκάμια του και δημιουργεί αυτή την υβριδική στολή πάνω από αυτή που φορούσε στο διαμέρισμα του Happy. Αλλά αυτή η ιδέα ήρθε μετά το γύρισμα των σκηνών." όπως αποκαλύπτει ο Scott Edelstein της Digital Domain, o οποίος είναι υποψήφιος για Όσκαρ μαζί με το συνεργείο του στην κατηγορία των ειδικών εφέ. 

Γύρισαν σχεδόν τη μισή ταινία με τον Tom να φοράει την μαυροκόκκινη στολή που τώρα δεν ήταν η σωστή αφού πήρε τη νανοτεχνολογία. Επομένως σχεδόν στη μισή ταινία το σώμα του από τον λαιμό και κάτω είναι εντελώς από CGI και ελπίζω κανείς να μη το κατάλαβε.

Για να καταλάβετε όλες οι σκηνές όπου κρατάει την Aunt May στην αγκαλιά του, όλα όσα γίνονται στο τρίτο act, στο εργαστήριο για να βρουν τη θεραπεία και όλη η μάχη στο Άγαλμα της Ελευθερίας, το σώμα του Holland είναι εντελώς ψεύτικο και φτιαγμένο χάρη στη μαγεία των ειδικών εφέ. Αν αυτό λέει κάτι για το επίπεδο της παραγωγής του No Way Home. 

Δείτε το βίντεο για τα κοστούμια του No Way Home

Πρόσφατα, πήραμε μια πιο κοντινή ματιά στην "Final Swing" στολή του Tom Holland από το φινάλε της ταινίας, την οποία θα ξαναδούμε στο Spider-Man 4. 

Το Spider-Man: No Way Home θα κυκλοφορήσει σε VOD στις 22 Μαρτίου και σε 4K UHD/Blu-ray στις 12 Απριλίου.