Τόσο καιρό λέγαμε λάθος το όνομα του Denzel Washington - Αποκάλυψε πως προφέρεται κανονικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ούτε Ντένζελ ούτε Ντενζέλ...
27 Φεβρουαρίου 2022 10:54
Τόσο καιρό λέγαμε λάθος το όνομα του Denzel Washington - Αποκάλυψε πως προφέρεται κανονικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλές φορές τα ονόματα των ηθοποιών του εξωτερικού τυχαίνει να τα προφέρουμε λάθος, πόσο μάλλον όταν δεν είναι στη μητρική μας γλώσσα. Υπάρχουν και περιπτώσεις που τα ονόματα είναι τόσο ιδιαίτερα στην προφορά τους που ακόμα και οι...Αμερικανοί για παράδειγμα τα θαλασσώνουν. 

Ο καταξιωμένος Denzel Washington αποτελεί μία από αυτές τις περιπτώσεις όπου παρά τη φήμη του ακόμα λέμε λάθος το όνομά του και σε μια νέα συνέντευξη θέλησε να ξεκαθαρίσει πως πραγματικά προφέρεται. 

Και μαντέψτε: δεν είναι ούτε Ντένζελ, αλλά ούτε Ντενζέλ όπως συνήθως ακούγεται. Ο TikToker @KevOnStage ανέβασε ένα βίντεο όπου έκανε viral ουσιαστικά την αποκάλυψη του Denzel Washington για το όνομά του, σε μια παλιά συνέντευξή του στο Graham Norton Show από το 2013. 

Και πώς προφέρεται τελικά; Όπως αποκαλύπτει το Denzel προφέρεται περισσότερο σαν Denzil (Ντένζιλ). Στη γενέτειρά του όμως επειδή μοιραζόταν το ίδιο όνομα με τον πατέρα του -ο ίδιος κανονικά ονομάζεται Denzel Washington Jr.- δημιουργόταν σύγχυση και έτσι η μητέρα του άρχισε να τον φωνάζει "Ντένζελ" αντί για "Ντένζιλ" ώστε να ξεχωρίζει και κάπως έτσι του έμεινε. 

Δείτε το βίντεο

Μπορεί να πέρασαν τόσα χρόνια αλλά ένα βίντεο στο Tik Tok επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα. 

Την άποψή μας για τη νεότερή ταινία του, το The Tragedy of Macbeth, που του χάρισε την 9η υποψηφιότητά του για Όσκαρ μπορείτε να βρείτε εδώ