To Dune 2 θα εστιάσει στους Harkonnens περισσότερο, όπως αποκαλύπτει ο Denis Villeneuve

Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου sequel;
16 Φεβρουαρίου 2022 19:25
To Dune 2 θα εστιάσει στους Harkonnens περισσότερο, όπως αποκαλύπτει ο Denis Villeneuve

Με 10 υποψηφιότητες στο τσεπάκι του το Dune του Denis Villeneuve είναι αναμφίβολα ένα από τα φαβορί των βραβείων Oscars 2022, κι ας μην δόθηκε μια υποψηφιότητα καλύτερης σκηνοθεσίας στον δημιουργό του. Ο οραματιστής του νέου επικά κινηματογραφικού Dune μίλησε στο περιοδικό Empire για το sequel με τίτλο 'Dune: Part 2' και αναφέρθηκε σε ένα στοιχείο που θα εστιάσει. 

Έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο του να συστήσει τον πολύπλοκο κόσμο του Frank Herbert στο ευρύ κοινό, ο Villeneuve μπορεί να εστιάσει αλλού όπως στο να διηγηθεί την ιστορία από τις οπτικές γωνίες των διάφορων φυλών και οίκων. Τι σημαίνει αυτό; Ετοιμαστείτε να δείτε περισσότερο των Οίκο των Harkonnen στο Dune 2, μιας και στην πρώτη ταινία πήραμε μόλις μια μικρή γεύση από τα σατανικά τους σχέδια. 

Είναι σαν μια παρτίδα σκάκι. Κάποιοι νέεοι χαρακτήρες θα συστηθούν στο δεύτερο μέρος και η απόφαση που πήρα εξαρχής ήταν πως το πρώτο μέρος θα αφορούσε περισσότερο τον Paul Atreides και τις Benne Gesserit και την εμπειρία του να έρθει σε επαφή με μια άλλη κουλτούρα για πρώτη φορά. Στο δεύτερο μέρος θα δείξουμε πολύ περισσότερο τους Harkonnen. 

Επιβεβαίωσε κιόλας πως το Dune 2 θα μας συστήσει στον "Feyd-Rautha" τον διάδοχο του θρόνου του Vladimir Harkonnen του Stellan Skarsgard. Στην παλιά ταινία "Dune" δια χειρός David Lynch, τον υποδύθηκε ο Sting. 

Tα γυρίσματα του sequel θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι όπως επιβεβαίωσε ο Villeneuve, με το σύνολο του pre-production να έχει ήδη ολοκληρωθεί. 

To DUNE: Part 2 ναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2023.