Γιατί η Marvel δε θέλει να ακούει καν για επιστροφή του Iron Man;

Οι σεναριογράφοι του Spider-Man: No Way Home αποκαλύπτουν
31 Ιανουαρίου 2022 20:33
Γιατί η Marvel δε θέλει να ακούει καν για επιστροφή του Iron Man;

SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ NO WAY HOME


Για ακόμη μια φορά οι σεναριογράφοι του Spider-Man: No Way Home παραχώρησαν συνέντευξη όπου αποκάλυψαν μια ακόμη πτυχή πίσω από τη δημιουργία της ταινίας. Οι Chris McKenna και Erik Sommers ανέφεραν στο The Q&A with Jeff Goldsmith ότι παρόλο που σκέφτηκαν να ανοίξουν τις πύλες του Multiverse για μια επιστροφή του Iron Man και να πατήσουν το "undo" στο θάνατό του στο φινάλε του Avengers: Endgame, η Marvel δεν ήθελε καν να το ακούσει

Μιλώντας στο podcast αναφέρθηκαν στο λόγο που δεν πρόκειται η Marvel να ταρακουνήσει την ηρεμία του Robert Downey Jr. για μια ενδεχόμενη επιστροφή του, καθώς οποιαδήποτε αναφορά σε ένα τέτοιο σενάριο "οδηγεί σε αδιέξοδο": 

Νομίζω ειλικρινά πως στα γραφεία της Marvel, τουλάχιστον από τη δική μας εμπειρία, είναι ένα θέμα που φέρνει αδιέξοδο. Απλά δεν θέλουν συνεχώς να αναφέρουν τον Iron Man. Θέλω να πω ότι ο Tony επισκιάσει τόσο έντονα τα πάντα μετά το Endgame -που το αντιμετωπίσαμε στο Far From Home -αλλά νομίζω ότι δεν γίνεται να πηγαίνουμε συνέχεια σε εκείνο το πηγάδι. 

Όπως δήλωσαν συνειδητοποίησαν όσο έγραφαν το σενάριο πως ο Tony δεν είναι ο Uncle Ben της υπόθεσής τους και πως έπρεπε να διηγηθούν μια διαφορετική origin ιστορία. 

Άλλωστε η ταινία βρήκε και πάλι τρόπο να προχωρήσει από την κληρονομία του Tony Stark και βρήκε το άτομο που έμαθε στον Peter Parker του Tom Holland, το απόλυτο μάθημά του αυτό που "με μεγάλη δύναμη, πρέπει να υπάρξει και μεγάλη ευθύνη" στο πρόσωπο της Θείας Μέι της Marisa Tomei.