Ρεκόρ Γκίνες για τους Tobey Maguire και Willem Dafoe χάρη στο Spider-Man: No Way Home

Έσπασαν το ρεκόρ των Hugh Jackman και Patrick Stewart
28 Ιανουαρίου 2022 11:47
Ρεκόρ Γκίνες για τους Tobey Maguire και Willem Dafoe χάρη στο Spider-Man: No Way Home

Το μεγαλειώδες comeback των Tobey Maguire και Willem Dafoe στο Spider-Man: No Way Home έσπασε τα ρεκόρ όχι μόνο στο box office (πάνω από $1.7 δις παγκοσμίως) αλλά και στα βιβλία του Guinness World Records. 

Ναι, η επιστροφή των δύο πρωταγωνιστών των Raimi-Verse ταινιών του Spider-Man, που ουσιαστικά συνέχισε την ιστορία των Peter Parker και Green Goblin στο "No Way Home", έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες για τη 'μεγαλύτερη καριέρα ως live-action χαρακτήρες της Marvel". 

Η καριέρα των Peter Parker (Maguire) και Green Goblin (Dafoe) έσπασε το ρεκόρ που κρατούσαν δύο θρυλικοί X-Men ηθοποιοί, οι Hugh Jackman και Patrick Stewart ως Wolverine και Charles Xavier αντίστοιχα. Το δίδυμο του Spider-Man, σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες, υποδύθηκε τους χαρακτήρες 19 χρόνια και 255 ημέρες μετά την πρώτη τους εμφάνιση στο "Spider-Man" (2002), ενώ οι δύο πρώην X-Men για 16 χρόνια και 232 ημέρες, με την τελευταία τους εμφάνιση να είναι στο Logan (2017). 

Οι εναλλακτικές επιλογές

Για την ιστορία η Sony Pictures είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της σε άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα της εποχής για να υποδυθεί τον Spider-Man, όπως οι Leonardo DiCaprio, Heath Ledger, Freddie Prinze Jr. και Jude Law μεταξύ άλλων, ενώ και ο James Franco είχε κάνει οντισιόν για το ρόλο, παρά το ότι κατέληξε να παίζει τον Harry Osborn.  

Ο Sam Raimi όμως ήταν αυτός που είπε την τελική κουβέντα και επέλεξε τον Tobey Maguire όταν είδε την ερμηνεία του στο The Cider House Rules (1999). Και παρόλο που δεν ήταν η δημοφιλέστερη επιλογή, ο Maguire εντυπωσίασε στο δοκιμαστικό του και άρχισε την προπόνηση για τον ρόλο. 

Από την άλλη, ο Dafoe πήρε το ρόλο καθώς είχαν ρίξει άκυρο εκείνη την περίοδο εξίσου μεγάλα ονόματα όπως οι Nicolas Cage, Jim Carrey, Jason Isaacs και John Malkovich.