Ούτε οι "Αριστόγατες" δεν γλιτώνουν από τις live-action διασκευές της Disney

Όπως καταλάβατε η θρυλική ταινία κινουμένων σχεδίων γίνεται...ταινία
21 Ιανουαρίου 2022 08:58
Ούτε οι "Αριστόγατες" δεν γλιτώνουν από τις live-action διασκευές της Disney

Με τη φορά που είχε πάρει η Disney τα τελευταία χρόνια είναι φυσικό ακόλουθο όλες οι θρυλικές της ταινίες κινουμένων σχεδίων που μεγάλωσαν γενιές και γενιές να διασκευαστούν σε κανονικές live action ταινίες. Η νεότερη που μαθαίνουμε πως θα περάσει από το live-action κόσκινο είναι "Οι Αριστόγατες" του 1970, το οποίο σενάριο της νέας ταινίας τους γράφει ο Will Gluck του "Peter Rabbit" μαζί με τον Keith Bunin του "Onward". 

Βέβαια παρά το ότι γενικώς άρεσε στον κόσμο -τουλάχιστον έτσι φάνηκε από τα νούμερα στο box office- ο νέος "Βασιλιάς των Λιονταριών" του Jon Favreau, η "Πεντάμορφη και το Τέρας" (2017) με την Emma Watson, το "Maleficent" με την Angelina Jolie και το "Cruella" με την Emma Stone πιο πρόσφατα, είναι η αλήθεια πως δεν έχουν τη μαγεία του αυθεντικού. 

Θα είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς μια σεκάνς με αξεπέραστο χιούμορ όπως το κυνήγι του Έντγκαρ με τον Νιόνιο και τον Διονύση να γίνει με σκυλιά που δε θα έχουν ανθρώπινες εκφράσεις, όπως τα CGI του "The Lion King".

 Άλλωστε οι πρώτες πληροφορίες λένε πως η αισθητική και ο σχεδιασμός των ζώων θα μοιάζει με το "Lady and the Tramp" (H Λαίδη και ο Αλήτης) που κυκλοφόρησε το 2019 στο Disney Plus. 

Για όσους δε γνωρίζουν το "Αριστόγατες" ακολουθά την ιστορία μιας οικογένειας γατών που ζουν στο Παρίσι με την πάμπλουτη ιδιοκτήτριά τους, η οποία επειδή φτάνει τα βαθιά γεράματα αποφασίζει να γράψει τη διαθήκη της. Τότε μαθαίνουν πως τα γατιά θα γίνουν οι κληρονόμοι όλης της περιουσίας της. Όμως το μαθαίνει και ο ζηλιάρης μπάτλερ της, ο οποίος απαγάγει τα καημένα γατιά και τα πετάει στην εξοχή. Εκεί συναντούν έναν αλανιάρη γάτο, τον "Θέμο τον Μάγκα" ο οποίος θα τα βοηθήσει να γυρίσουν σπίτι πριν είναι πολύ αργά. 

Το "Aristocats" όπως είναι στα αγγλικά είναι σε σκηνοθεσία Woflgang Reitherman και με ένα all-star cast ηθοποιών -για την τότε εποχή- να δανείζει τις φωνές του στους βασικούς χαρακτήρες όπως οι: Phil Harris, Eva Gabor, Hermione Baddeley, Dean Clark, Sterling Holloway, Scatman Crothers, και Roddy Maude-Roxby. 

Βέβαια η ελληνική μεταγλώττιση που έγινε και αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι είναι από τις καλύτερες σε ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney. 

Οι Αριστόγατες είναι επίσης η τελευταία ταινία που ενέκρινε και εργάστηκε ο ίδιος ο Walt Disney πριν τον θάνατό του το 1966, ενώ είναι και οι τελευταίες με την πλειοψηφία της "παλιάς φρουράς" της. Συγκεκριμένα πέντε από τους μυθικούς "εννέα γηραιούς της Disney" (Disney's Nine Old Men) εργάστηκαν στην ταινία, με τους συντελεστές της να μετρούσαν κατά μέσο όρο 25 χρόνια εμπειρίας. 

Ακόμη είναι άγνωστο εάν οι νέες Αριστόγατες έρθουν στις αίθουσες ή κυκλοφορήσουν αποκλειστικά μέσω του Disney Plus.