O Michael Keaton αποκαλύπτει γιατί αποχώρησε από το Batman μετά από δύο ταινίες

Δεν χώνεψε την ελαφριά προσέγγιση του Joel Schumacher στο Batman Forever
04 Ιανουαρίου 2022 22:16
O Michael Keaton αποκαλύπτει γιατί αποχώρησε από το Batman μετά από δύο ταινίες

Σε νέα του συνέντευξη στο In the Envelope: The Actor's Podcast ο Michael Keaton αποκάλυψε τους λόγους που αποχώρησε από τον ρόλο του Batman μετά από δύο ταινίες. Υποδύθηκε τον ρόλο του Σκοτεινού Ιππότη άκρως επιτυχημένα στις ταινίες του Tim Burton, "Batman" (1989) και 'Batman Returns' (1992) αλλά η τρίτη φορά ήταν και η φαρμακερή.

Τι οδήγησε στην αποχώρησή του όμως; Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός σπάει τη σιωπή του και δίνει την καλύτερη και πιο σταράτη απάντηση, καθώς λέει εν ολίγοις πως δεν χώνεψε την "ελαφριά" και "superhero" προσέγγιση του σκηνοθέτη Joel Schumacher στο "Batman Forever". 

Σύμφωνα με αυτόν ο Bruce Wayne ήταν το επίκεντρο του χαρακτήρα και όχι ο Batman: 

Πάντοτε ήταν ο Bruce Wayne. Ποτέ δεν ήταν το επίκεντρο ο Batman. Για μένα, ξέρω πως την ταινία τη λένε Batman και είναι απίστευτα εμβληματική και φοβερό έργο εξαιτίας του Tim Burton. Ήξερα από την πρώτη στιγμή πως τα πάντα ήταν ο Bruce. Αυτός ήταν το μυστικό. Δεν μίλησα ποτέ για αυτό ξανά. Ο Batman κάνει το ένα, κάνει το άλλο και συνεχώς σκεφτόμουν: όλοι σκέφτεστε λανθασμένα".

Τι είδους ατόμου κάνει κάτι τέτοιο; Ποιος μετατρέπεται σε τι; Τι είδους άτομο; 

Και συνεχίζει την απάντησή του: 

Θυμάμαι τη στιγμή που κατάλαβα ότι ήθελα να αποχωρήσω και είπα "ρε φίλε δε μπορώ να το κάνω". Όταν τότε που ο Schumacher με ρώτησε "δεν καταλαβαίνω γιατί όλα πρέπει να είναι τόσο σκοτεινά και τόσο θλιβερά" και εγώ του είπα "Μισό λεπτό, ξέρεις πως αυτός ο τύπος έγινε ο Batman; Πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις...θέλω να πω είναι τόσο απλό". 

Τώρα ο Keaton αναμένεται να επιστρέψει στον εμβληματικό ρόλο του Bruce Wayne του στο The Flash, που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2022.