Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις του Spider-Man: No Way Home καθόρισαν όλη την ταινία

Τι αποκαλύπτουν οι σεναριογράφοι της ταινίας (SPOILERS ΜΕΣΑ)
30 Δεκεμβρίου 2021 20:22
Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις του Spider-Man: No Way Home καθόρισαν όλη την ταινία

SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ "NO WAY HOME


Τώρα που εκατομμύρια κόσμος το έχει παρακολουθήσει -φαίνεται άλλωστε και από την σαρωτική του πορεία στο box office- αρχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες για τις εκπλήξεις που επιφύλασσε το Spider-Man: No Way Home

Οι σεναριογράφοι της ταινίας, Chris McKenna και Erik Sommers, μίλησαν εκτενώς στο THR για τα μυστικά του No Way Home που ονομάζονται Tobey Maguire και Andrew Garfield, οι οποίοι τελικά πράγματι εμφανίστηκαν στην ταινία για να βοηθήσουν σαν "συνάδελφοι" Spider-Men τον Peter Parker του Tom Holland στην Multiverse περιπέτειά του.  

Αποκάλυψαν λοιπόν αρκετά από τα μυστικά γύρω από την απίθανη -όπως φάνταζε αρχικά- επιστροφή των Garfield και Maguire στην ταινία του MCU όπως το ότι αυτοί έδωσαν το τελικό σχήμα και καθόρισαν το πώς διαμορφώθηκε το σενάριο: 

Είχαν τις δικές τους ιδέες και ήταν αρκετά ενδιαφέρον και μας βοήθησαν το να τις ακούσουμε. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα τους χαρακτήρες αυτούς από τους ηθοποιούς που τους ενσάρκωσαν. Ήταν άκρως ωφέλιμο ότι μπορέσαμε να ακούσουμε τι σκέφτονται. Σίγουρα διαμόρφωσαν τα όσα κάναμε και γράψαμε. 

Ίδιοι χαρακτήρες, διαφορετικά άτομα

Αναφέρθηκαν στο πώς οι τρεις Peter Parker ήταν οι ίδιοι χαρακτήρες αλλά όχι και τα ίδια άτομα, καθώς μοιράζονται μια αδερφική σχέση και τους δένει το στοιχείο ότι "έχουν υποφέρει στη ζωή με τον δικό τους τρόπο": 

Είναι διαφορετικοί αλλά όχι το ίδιο πρόσωπο. Γεννήθηκαν με τις ίδιες εμπειρίες και το αραχνοδάγκωμα. Είναι σαν αδέρφια. Κανείς δε ξέρει τα δύσκολα και τα εύκολα της ζωής όπως οι συγγενείς σου. Τουλάχιστον έτσι πήραν μια γεύση ότι "δεν είσαι μόνος. Υπάρχει μια κοινότητα. Αυτοί που έχουν υποφέρει με τον δικό τους τρόπο. 

Άλλαζαν οι σκηνές όσο τις γύριζαν 

Όλες οι σκηνές με τους Tobey Maguire, Tom Holland και Andrew Garfield στο τρίτο κομμάτι του "No Way Home" γράφτηκαν και ξαναγράφτηκαν όσο προχωρούσαν τα γυρίσματα:

Αυτοί οι τύποι είχαν τέτοια άνεση μεταξύ τους. Ήρθαν και ξαναδούλεψαν όλες τις σκηνές όταν συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους συντελεστές και τους ηθοποιούς. Γυρίσαμε διαφορετικά τη σκηνή στην ταράτσα του σχολείου και όλα αυτά και είχε τόση πλάκα γιατί αυτοσχεδίαζαν μεταξύ τους. 

Η σκηνή που άρεσε στον Garfield

O McKenna αποκάλυψε πως ο Andrew Garfield "πραγματικά λάτρεψε" την ιδέα ότι ο Peter Parker του 'βασανίζεται ακόμα" από τον θάνατο της Gwen Stacy (Emma Stone) στο The Amazin Spider-Man 2": 

Θέλαμε να το δώσουμε έμφαση αυτό. Ξέρουμε τι περνάει. Εάν κάποιος στον κόσμο γνωρίζει τι περνάς είμαστε εμείς. Αλλά επίσης μπορούμε να γίνουμε και φάροι για τους άλλους. Ειδικά ο Tobey που έχει περάσει από αυτό το σκοτάδι. Θεωρήσαμε ότι θα έλεγε πολύ να έχουμε τον Peter του Andrew εν μέσω αυτής της σκοτεινής περιόδου του.