Ασταμάτητο το Spider-Man: No Way Home είναι κοντά στο να σπάσει κι άλλα box office ρεκόρ

Έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της Sony Pictures στην ιστορία
29 Δεκεμβρίου 2021 21:19
Ασταμάτητο το Spider-Man: No Way Home είναι κοντά στο να σπάσει κι άλλα box office ρεκόρ

Τόσο εντός ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο η πορεία του Spider-Man: No Way Home διαλύει τα ταμεία κι ας βρισκόμαστε ακόμα μέσω πανδημίας και με την 'Ομικρον' να προκαλεί περαιτέρω πονοκεφάλους. Λίγα 24ωρα μετά από την τελευταία ενημέρωση που είχαμε για την πορεία του, ήρθαν νέα στοιχεία στο φως και τα ρεκόρ που κοντεύει να σπάσει ή έσπασε ήδη

Τα νέα ρεκόρ που έσπασε το "No Way Home"

Η Multiverse περιπέτεια του Tom Holland δεν πτοείται με τίποτα και αποτελεί πλέον την πιο επιτυχημένα εμπορική ταινία όλων των εποχών για την Sony Pictures, καθώς μετράει πάνω από $1.16 δις στο παγκόσμιο box office. Πρακτικά σημαίνει πως ξεπέρασε τον προκάτοχό του ήδη, το "Spider-Man: Far From Home", που είχε ολοκληρώσει την πορεία του στα $1.13 δισεκατομμύρια -χωρίς το εμπόδιο της πανδημίας. 

Ο παράγοντας "Κίνα" λείπει

Αναλυτικότερα η μοιρασιά μεταξύ του box office των ΗΠΑ και του διεθνούς βρίσκεται στα $516.4 εκ. και $644.9 εκ. αντίστοιχα. Στην εξίσωση της box office πορείας αξίζει να αναφέρουμε πως λείπει ο παράγοντας που ονομάζεται Κίνα, μια γιγαντιαία αγορά για το box office που καθόρισε την τελική πορεία των πιο εμπορικών φιλμ τα τελευταία χρόνια. Εκεί ακόμα το No Way Home δεν έχει αποκτήσει ημερομηνία πρεμιέρας. 

Μπορεί να νικήσει τα Infinity War, Black Panther και Avatar; 

Αναλυτές λένε ότι στο αμερικάνικο box office (αυτό που αποκαλείται "domestic") το Spider-Man: No Way Home βρίσκεται σε τροχιά που θα φτάσει γύρω στα $800 εκ. σε εισπράξεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχει ενδεχόμενο να παρασύρει στο πέρασμά του ταινίες όπως τα "Avengers: Infinity War", "Black Panther", "Avatar", ακόμα και το "Avengers: Endgame". 

Αξίζει να αναφέρουμε πως και το κασέ του Peter Parker του MCU θα ανέβει κατακόρυφα ύστερα από αυτά τα απίστευτα νούμερα. 

Στο φιλμ που σκηνοθετεί ο Jon Watts παίζουν οι: Tom Holland, Zendaya, Toni Revolori, Jacob Batalon, Jamie Foxx, Alfred Molina, Willem Dafoe, Rhys Ifans, Thomas Haden Church, Jon Favreau και Marisa Tomei.