The Northman: Ο σκηνοθέτης του "Lighthouse" επιστρέφει με ένα σκανδιναβικό, απόκοσμο, θρίλερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Και με ένα cast που σπάει κόκαλα!
20 Δεκεμβρίου 2021 16:33
The Northman: Ο σκηνοθέτης του "Lighthouse" επιστρέφει με ένα σκανδιναβικό, απόκοσμο, θρίλερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεωρείται άξια ένας από τους ειδικούς των ταινιών τρόμου τα τελευταία χρόνια, καθώς το φολκλορικό "The Witch" και το "The Lighthouse" θεωρούνται ήδη ανάμεσα στις καλύτερες του είδους. Ο Robert Eggers επιστρέφει με τη νέα του ταινία, το The Northman, που βαδίζει στα μονοπάτια του σκανδιναβικού, αποκρυφιστικού και απόκοσμου τρόμου, όπως αποκαλύπτεται μέσα από το πρώτο trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται πως η δράση είναι μέσα στα κύρια στοιχεία και σε αυτό φυσικά συμβάλει το Βίκινγκ σκηνικό του φιλμ. 

Στο The Northman ο Eggers συνεργάζεται ξανά με την Anya Taylor-Joy -μετά το The Witch- και με τον Willem Dafoe ξανά -μετά το "Lighthouse"- ενώ τον βασικό θίασό του που σπάει κόκαλα συμπληρώνουν οι: Alexander Skarsgård, Claes Bang (Netflix's Dracula), Ethan Hawke και Nicole Kidman. Μαζί τους παίζουν οι:  Kate Dickie, Ralph Ineson, Murray McArthurGustav Lindh, Ian Gerard Whyte, καθώς και το "Βουνό" του Game of Thrones, o Hafþór Júlíus Björnsson, μαζί με την γνωστή ισλανδική τραγουδίστρια Björk σε μια σπάνια κινηματογραφική της εμφάνιση. 

Τα πρώτα στιγμιότυπα του "The Northman"

Η επίσημη σύνοψη του Northman αναφέρει: 

"Ένα γεμάτο δράση επικό φιλμ που ακολουθεί έναν νεαρό Βίκινγκ πρίγκιπα που ξεκινά ένα ταξίδι για να εκδικηθεί τον δολοφόνο του πατέρα του."

Και μπορεί η επίσημη περιγραφή του να αναφέρει πως περιλαμβάνει μπόλικη δράση, όμως από τα πλάνα με τη μάγισσα, τα οράματα και την ακραία βία, μάλλον ο "τρόμος" θα έχει μια διαφορετική έννοια στην προκειμένη. Αυτή τη φορά το σενάριο έγραψε μαζί με τον Ισλανδό συγγραφέα και ποιητή Sjón, ενώ στη φωτογραφία συνεργάζετai και πάλι με τον Jarin Blasche, όπως έγινε με τις προηγούμενες δύο ταινίες του. 

Το The Northman έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 22 Απριλίου του 2022. 

Δείτε το trailer της ταινίας