Ο Denis Villeneuve επέλεξε ήδη το επόμενο sci-fi έπος του, μετά το DUNE: Part 2

Η νέα του ταινία είναι η μεταφορά του "Ραντεβού με τον Ράμα" του Άρθουρ Κλαρκ
16 Δεκεμβρίου 2021 09:33
Ο Denis Villeneuve επέλεξε ήδη το επόμενο sci-fi έπος του, μετά το DUNE: Part 2

Μπορεί ο Denis Villeneuve να προετοιμάζεται για τα γυρίσματα του άκρως αναμενόμενου DUNE: Part 2, αλλά ο γαλλοκαναδός σκηνοθέτης έχει ήδη επιλέξει το επόμενο sci-fi έπος που θα φέρει την υπογραφή του στο σινεμά. 

Χωρίς να δείχνει διάθεση να ξεφύγει από το είδος της επιστημονικής φαντασίας -και δη της σκληροπυρηνικής- ο Denis Villeneuve ετοιμάζει την κινηματογραφική μεταφορά του "Rendezvous With Rama" (Ραντεβού Με τον Ράμα), διάσημου βιβλίου του μετρ συγγραφέα του sci-fi, Άρθουρ Κλάρκ

Ο Villeneuve θα συνεργαστεί με την Alcon Entertainment στην παραγωγή του φιλμ, καθώς με αυτή δούλεψαν στα "Prisoners" και "Blade Runner 2049". Μάλιστα, ο Morgan Freeman θα συμμετέχει ως παραγωγός στην ταινία διότι ήταν κάτοχος των δικαιωμάτων της. 

Denis Villeneuve

Ποια είναι η πλοκή του "Ραντεβού με τον Ράμα"; 

Το μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1973 και τοποθετείται χρονικά στον 22ο αιώνα όταν ένα μυστηριώδες κυλινδρικό εξωγήινο διαστημόπλοιο μήκους 30 μιλίων εισέρχεται απροειδοποίητα στο Ηλιακό Σύστημα. Οι αστρονόμοι το ονομάζουν Ράμα, διότι νομίζουν αρχικά πως πρόκειται για αστεροειδή και γιατί στον 22ο αιώνα έχουν εξαντληθεί τα ονόματα της ελληνορωμαϊκής μυθολογίας με την οποία βαφτίζονται στις μέρες μας τα ουράνια σώματα. 

Η πλοκή μεταφέρεται από την οπτική της ομάδας ερευνητών που στέλνονται για να εξετάσουν το διαστημόπλοιο και να ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβει. 

Να αναφέρουμε πως αργότερα έγινε σειρά βιβλίων με άλλες τρεις συνέχεις τα "Rama II" (1989), "The Garden of Rama" (1991), "Rama Revealed" (1993), τα οποία έγραψε ο Τζέντρι Λι, με την επίβλεψη του Arthur C. Clarke. 

Εξώφυλλο του

Αναμφίβολα με ταινίες όπως "Arrival", "Blade Runner 2049" και πιο πρόσφατα το "Dune", είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο Χόλιγουντ και ιδιαίτερα στο είδος του sci-fi, κάτι που λίγοι συνάδελφοί του έχουν καταφέρει με παρόμοια επιτυχία. 

Το ερώτημα παραμένει πότε θα ασχοληθεί με την prequel σειρά του Dune, το "Dune: The Sisterhood", το οποίο θα κυκλοφορήσει στο HBO Max και έχει δεσμευτεί να σκηνοθετήσει αρκετά από τα επεισόδιά του.