Γιατί φοράει Air Jordan ο Shang-Chi; Υπάρχει λόγος και ο Simu Liu τον αποκάλυψε

Αν και δεν είναι ο πρώτος ήρωας της Marvel που παλεύει με sneakers
02 Δεκεμβρίου 2021 21:12
Γιατί φοράει Air Jordan ο Shang-Chi; Υπάρχει λόγος και ο Simu Liu τον αποκάλυψε

Ο Simu Liu ενσαρκώνει τον Shang-Chi στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και είναι από τους ήρωες που στυλιστικά έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Προτιμά να μάχεται με... sneakers αντί για τον παραδοσιακό tactical εξοπλισμό των σούπερ ηρώων. 

Ο Liu αν και στην πραγματικότητα είναι "sneakerhead" δηλαδή λατρεύει το συγκεκριμένο στις υποδήματος ήταν διστακτικός στην ιδέα του να φοράει ο χαρακτήρας του τέτοια εν ώρα μάχης.

Όπως παραδέχεται μιλώντας στο Inverse:

"Πάλεψα ενάντια στο να τα φορέσω αρχικά. Θυμάμαι όταν πήγα για να μου πάρουν τα μέτρα του κοστουμιού μου και ήμουν σε φάση "Είναι ο πρώτος superhero που φοράει σπορτέξ; Θα έπρεπε να φοράει μπότες μάχης ή κάτι τέτοιο. Δεν το έβλεπα όπως το έβλεπαν αυτοί."

Μπορεί ωστόσο να μην είναι ο πρώτος που το κάνει στο MCU, καθώς αυτή η πρωτιά πηγαίνει στον Quicksilver του Aaron Taylor-Johnson, όταν στο Avengers: Age of Ultron φορούσε ασημένια αθλητικά Adidas. 

Γιατί όμως φοράει Jordan ο Shang-Chi; 

Ο άνθρωπος πίσω από αυτήν την στυλιστική απόφαση είναι ο concept designer, Andy Park, που ουσιαστικά είναι ο διαμορφωτής της οπτικής γλώσσας του MCU όσον αφορά τα κοστούμια από το 2011. Στο αυθεντικό comic o Shang-Chi είχε μια στερεοτυπική θα έλεγε κανείς εμφάνιση ενός kung-fu master στα 70s δηλαδή φορούσε  κόκκινο και χρυσό karate gi, κόκκινο headband και δεν είχε παπούτσια.

Τα παπούτσια και το γεγονός ότι φοράει Air Jordans όμως αποτελούν φόρο τιμής στην αμερικάνικη υπηκοότητα του Shang-Chi:

Ήθελα να του δώσω ένα κομμάτι μοναδικό σε αυτόν. Γι'αυτό πρόσθεσα τα παπούτσα ώστε να έχει κάτι από τον δυτικό πολιτισμό που θα είναι δικό του. Αυτή είναι η ιστορία του και την βλέπετε στο κοστούμι του. 

Βέβαια, ο Park δεν είχε καμιά ιδιαίτερη εξήγηση γιατί φοράει συγκεκριμένα τα Air Jordan Access, ένα ζευγάρι που το βρίσκει κανείς σε λογική τιμή στα καταστήματα:

Δεν τους παρέπεμψα σε συγκεκριμένα αθλητικά. Τους είχα ζωγραφίσει ένα ζευγάρι μαύρων παπουτσιών με λευκή σόλα και κόκκινες λεπτομέρειες. Αυτοί αποφάσισαν ότι θα είναι τα Air Jordans και εγώ του είπα "ναι είναι τέλεια".