"Είναι βαρετές μέχρι αηδίας": Ο Ridley Scott κατακεραυνώνει και αυτός τις ταινίες της Marvel

Μετά τους Scorsese, Coppola και Villeneuve, ένας ακόμη μεγάλος σκηνοθέτης
15 Νοεμβρίου 2021 09:24
"Είναι βαρετές μέχρι αηδίας": Ο Ridley Scott κατακεραυνώνει και αυτός τις ταινίες της Marvel

Όλο και περισσότεροι διάσημοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ συμφωνούν μεταξύ τους πως οι superhero ταινίες δεν αξίζουν όλον αυτόν τον ντόρο. Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Bong Joon-ho, Alejandro G. Iñárritu, και πιο πρόσφατα ο Denis Villeneuve, μεταξύ άλλων έχουν δηλώσει ευθέως με ποικίλους τρόπους πως δεν πάνε τις ταινίες της Marvel (και της DC).

Ανάμεσά τους ήταν και ο Ridley Scott, δημιουργός των Alien και Blade Runner ταινιών, ο οποίος τώρα επιστρέφει με νέες κατακεραυνωτικές δηλώσεις για τις "λούνα παρκ" ταινίες. 

Ridley Scott για superhero ταινίες: "Βαρετές μέχρι αηδίας"

Σε νέα του συνέντευξη στο πλαίσιο προώθησης του House of Gucci, ο πασίγνωστος σκηνοθέτης αναφέρθηκε ξανά στο θέμα των superhero ταινιών, χωρίς να συγκρατήσει τις εκφράσεις του μάλιστα. Αποκάλεσε κακοφτιαγμένα τα σενάριά τους και μάλιστα ξεχώρισε τις δικές του blockbuster ταινίες από αυτές που όπως υπονοεί βασίζονται μόνο στα εφέ:

Σχεδόν πάντα οι καλύτερες ταινίες καθοδηγούνται από τους χαρακτήρες και θα πάμε και στο θέμα των σουπερ ηρώων εάν αυτό θέλετε επειδή θα είμαι απόλυτος. Θα είμαι γ****α απόλυτως. 

Είναι βαρετές μέχρι αηδίας. Τα σενάριά τους είναι γ****α οικτρά. 

Και συνεχίζει τις δηλώσεις του λέγοντας: 

Νομίζω πως έχω κάνει τρεις superhero ταινίες με φοβερά σενάρια. Η μία είναι το Alien με τη Sigourney Weaver, η άλλη ο γ****ς "Μονομάχος" και η τρίτη το Blade Runner. Αυτές είναι superhero ταινίες. Οπότε γιατί η superhero ταινίες δεν έχουν καλύτερες ιστορίες; Συγγνώμη που παραφέρθηκα αλλά, σας παρακαλώ δηλαδή. Σώζονται στις περισσότερες περιπτώσεις από τα εφέ, εάν έχεις το budget, και αυτό γίνεται βαρετό για όλους, ακόμη και αυτούς που δουλεύουν στα ειδικά εφέ. 

Πάντως αν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν δε θα είναι η τελευταία φορά που αυτό το debate θα θιχτεί από κάποιον με τόσο βαρύ βιογραφικό. Συμφωνείτε με τις δηλώσεις του Scott για το κύμα των superhero ταινιών της Marvel και της DC;