Απόηχος τραγωδίας "Rust": O Dwayne Johnson απαγορεύει την χρήση πραγματικών όπλων στις ταινίες του

To ατύχημα του Alec Baldwin με θύμα την Halyna Hutchins φέρνει ντόμινο εξελίξεων στο Χόλιγουντ
05 Νοεμβρίου 2021 08:38
Απόηχος τραγωδίας "Rust": O Dwayne Johnson απαγορεύει την χρήση πραγματικών όπλων στις ταινίες του

Μεγάλες αλλαγές πρόκειται να γίνουν στις παραγωγές του Χόλιγουντ στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στο πλατό του "Rust" με πρωταγωνιστή τον Alec Baldwin που στοίχισε τη ζωή στη Halyna Hutchins

Ένας από τους πρώτους και μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες του πλανήτη που τάσσονται κατά των όπλων είναι ο Dwayne Johnson, ο οποίος ανακοίνωσε πως απαγορεύει την χρήση πραγματικών όπλων στα πλατό των μελλοντικών ταινιών του, είτε είναι της εταιρίας παραγωγής του (Seven Bucks Productions) είτε συμμετέχει ο ίδιος. 

Τέλος τα πραγματικά όπλα στις ταινίες του "The Rock"

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Variety, υπόσχεται οι επόμενες ταινίες του να κάνουν χρήση αεροβόλων όπλων:

Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των υπολοίπων αλλά μπορώ να σας πω, με την απόλυτη ειλικρίνεια, πως οποιαδήποτε ταινία γυρίζουμε εφεξής με την Seven Bucks Productions -είτε πρόκειται για ταινία, σειρά ή οτιδήποτε άλλο- δε θα χρησιμοποιούμε αληθινά όπλα. Θα αλλάξουμε σε αεροβόλα και όλα τα υπόλοιπα θα τα τακτοποιήσουμε στο post-production. 

Δεν πρόκειται να ανησυχήσουμε για τα χρήματα, δεν πρόκειται να ανησυχούμε για το κόστος αυτό. 

Παράλληλα έκανε και το δικό του σχόλιο για το συμβάν λέγοντας εν ολίγοις πως είναι συνετό να κάνει ένα βήμα πίσω το Χόλιγουντ και να επανεξετάσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας του:

"Υπάρχουν πρωτόκολλα ασφαλείας και μέτρα που πάντα παίρναμε στο χώρο των ταινιών και πάντα τα λαμβάναμε σοβαρά, ώστε αυτά τα πλατό να είναι ασφαλή και είμαστε περήφανοι για αυτό. Ωστόσο, ατυχήματα συμβαίνουν και όταν γίνεται ένα συμβάν τέτοιου μεγέθους είναι αποκαρδιωτικό. Θαρρώ πως το πιο συνετό πράγμα και το πιο σοφό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε ένα βήμα πίσω και πραγματικά να επανεξετάσουμε το πώς θα συνεχίσουμε στο μέλλον και πως θα συνεργαζόμαστε."

Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος και παράλληλα από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά αστέρες του Χόλιγουντ που κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, που σηματοδοτεί ένα κύμα αλλαγής για το πώς θα στήνονται οι παραγωγές του Χόλιγουντ από εδώ και πέρα, σχετικά με την ασφάλειά τους.

Όπως επισημαίνει και το Variety πολύ σωστά "η κίνηση του Johnson να απαγορεύσει την χρήση αληθινών πυρών μπορεί να αρχίσει ένα ντόμινο εξελίξεων στο πώς λαμβάνονται αποφάσεις σε ολόκληρο το Χόλιγουντ."

Για την ιστορία η έρευνα της αστυνομίας για τον πυροβολισμό της Alyna Hutchins συνεχίζεται επομένως η υπόθεση έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να μάθουμε τι πράγματι συνέβη.