Η Marvel δεν ήθελε να συγκρουστούν οι Iron Man και Captain America στο "Civil War" και μάθαμε το "γιατί"

“Το Civil War άνοιξε εμφύλιο πόλεμο στη Marvel”
23 Οκτωβρίου 2021 12:44
Η Marvel δεν ήθελε να συγκρουστούν οι Iron Man και Captain America στο "Civil War" και μάθαμε το "γιατί"

Το 2016 κυκλοφόρησε το Captain America: Civil War το φιλμ των Marvel Studios που έμελλε να γίνει παγκόσμια επιτυχία σε σκηνοθεσία των Anthony και Joe Russo. Η ταινία είχε χτίσει τόσο μεγάλο hype, που λίγες ταινίες εκείνης της εποχής είχαν καταφέρει κάτι παρόμοιο, ειδικά μετά το πρώτο trailer που είδαμε και την πρώτη εμφάνιση του Tom Holland ως Spider-Man.

Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μια ιστορία από τα παρασκήνια του "Civil War" που αποκαλύφθηκε μέσα από το βιβλίο του προέδρου της Marvel Studios, Kevin Feige, που μόλις κυκλοφόρησε και φέρει τον τίτλο “The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe”.

Το Civil War που ξέσπασε εμφύλιο στην ίδια τη Marvel

Όπως μαθαίνουμε κάποιοι στη Marvel δεν ήθελαν τους Iron Man και Captain America να “παλεύουν” μεταξύ τους. Το 2015 υπήρχε μια τριβή μεταξύ της ομάδας στελεχών του Kevin Feige και της υπόλοιπης δημιουργικής ομάδας της Marvel. 

Σύμφωνα με το Slash Film, υπήρχαν έντονες διαφωνίες μεταξύ των σκηνοθετών Anthony και Joe Russo και της "Δημιουργικής Επιτροπής" της Marvel σχετικά με το αν οι Iron Man και Captain America θα πρέπει πραγματικά να πολεμήσουν στο αποκορύφωμα της ταινίας. Σύμφωνα με τον σεναριογράφο Stephen McFeely, η επιτροπή ήθελε οι Avengers να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να πολεμήσουν πέντε Super Soldiers σε μια βάση υποβρυχίων.

Ο Joe Russo είχε δηλώσει:

Το Civil War ξεκίνησε εμφύλιο πόλεμο στην Marvel”. Όταν θέσαμε τα όρια μας, τότε ήρθε η στιγμή που εκείνη η εταιρεία είτε έπρεπε να γυρίσει από εκεί που ήρθε είτε να προχωρήσει σιγά-σιγά σε μια νέα κατεύθυνση

Ο Fiege μεσολαβούσε ανάμεσα και στις δύο ομάδες και αναγκάστηκε να μιλήσει στο στέλεχος της Disney, στον Alan Horn, ο οποίος και αυτός υποστήριξε το όραμα των Marvel Studios.

Η κόντρα έλαβε τέλος μετά από χρόνια διαφωνιών με τη Δημιουργική Επιτροπή της Marvel, η οποία αποτελούνταν από το στέλεχος Alan Fine, τον συγγραφέα της Marvel Comics, Brian Michael Bendis, τον εκδότη της Marvel, Dan Buckley και τον πρώην αρχισυντάκτη Joe Quesada. Υποστηρίχθηκαν από τον δισεκατομμυριούχο Isaac Permutter, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Feige για ζητήματα διαφορετικότητας και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πίσω από την απόφαση να κυκλοφορήσει merch των Avengers αποκλειστικά για αγόρια.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, μέσα από το βιβλίο The Ride of a Lifetime είχε πει:

Ο Kevin είναι από τα πιο ταλαντούχα άτομα σε αυτή την επιχείρηση, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτή η κόντρα θα απειλούσε την καριέρα του. Ήξερα ότι έπρεπε να παρεμβώ σε όλο αυτό και έτσι τον Μάιο του 2015, πήρα την απόφαση να χωρίσω τη μονάδα παραγωγής ταινιών της Marvel, από την υπόλοιπη Marvel και να είναι κάτω από τον Alan Horn και την Walt Disney Studios. Ο Kevin θα έδινε αναφορά απευθείας στον Alan και θα ωφελούνταν από την εμπειρία του και οι εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ αυτού και του γραφείου της Νέας Υόρκης θα είχαν μετριάσει.

Έτσι, το 2015, η Δημιουργική επιτροπή της Marvel διαλύθηκε και φυσικά είδαμε τον Iron Man να πολεμάει με τον Captain America. Από τότε το Marvel Cinematic Universe είναι πιο δημοφιλές από ποτέ. Η άποψη των αδερφών Russo ήταν πως το MCU έπρεπε να είναι «ριζοσπαστικό» εάν ήθελε να ευδοκιμήσει παραπάνω.