O Christopher Nolan αφήνει τη Warner Bros. μετά από 19 χρόνια - Που καταλήγει η νέα του ταινία;

Νέο "σπίτι" για τον διάσημο σκηνοθέτη και το βιογραφικό δράμα για τον Robert Oppenheimer
15 Σεπτεμβρίου 2021 09:27
O Christopher Nolan αφήνει τη Warner Bros. μετά από 19 χρόνια - Που καταλήγει η νέα του ταινία;

Είναι γεγονός το διαζύγιο μεταξύ Christopher Nolan και Warner Bros. καθώς μετά την ταραχώδη κυκλοφορία του TENET, φαινόταν πως το γυαλί είχε ραγίσει και ήδη ο χορός των διαπραγματεύσεων για την επόμενη μέρα είχε ξεκινήσει. Μετά από 19 χρόνια ο διάσημος σκηνοθέτης των "The Dark Knight Trilogy", "Inception" και "Interstellar" αφήνει τη Warner Bros., που αποτελούσε το σπίτι του από το 2002 και την ταινία "Insomnia" με τους Robin Williams και Al Pacino. 

Ποιο είναι όμως το νέο στούντιο που θα τον φιλοξενεί; 

Τελικά η Universal Pictures έκλεισε συμφωνία με τον Christopher Nolan και έτσι θα χρηματοδοτήσει την επόμενη ταινία του, έχοντας εξασφαλίσει σαφώς και τα δικαιώματα διανομής της. Το νέο του project όπως έχουμε αναφέρει θα είναι η αυτοβιογραφία του Robert Oppenheimer και του ρόλου του στη δημιουργία της ατομικής βόμβας. Ήταν θεωρητικός φυσικός στο επάγγελμα που αργότερα έγινε διευθυντής στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και ήταν ο επικεφαλής για την έρευνα και την ανάπτυξη της βόμβας που ουσιαστικά έληξε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε την κωδική ονομασία "Manhattan Project". 

Ακούγεται επίσης πως ο επί χρόνια συνεργάτης του Nolan στις ταινίες του, Cillian Murphy θα συμμετέχει με κάποιον ρόλο, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιον ακριβώς.

Οι πηγές του Deadline αναφέρουν πως η Universal Pictures έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας εντός του πρώτου τριμήνου του 2022