Christopher Nolan: Μάθαμε την επόμενη ταινία του - Ίσως να μη συνεργαστεί με Warner Bros.

Γυρνάει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από μια διαφορετική οπτική
10 Σεπτεμβρίου 2021 09:10
Christopher Nolan: Μάθαμε την επόμενη ταινία του - Ίσως να μη συνεργαστεί με Warner Bros.

Τις πρώτες πληροφορίες γύρω από τη νέα ταινία του Christopher Nolan μαθαίνουμε και θα αποτελέσει μια επιστροφή για τον διάσημο σκηνοθέτη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά το "Dunkirk", μόνο που θα γίνει από μια διαφορετική οπτική. Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης του TENET ετοιμάζει μια ταινία γύρω από τον Robert Oppenheimer και την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Μετά και την ρήξη που φαίνεται να είχε ο Nolan με την Warner Bros. για την κυκλοφορία του Tenet αποκλειστικά στις αίθουσες και όχι ταυτόχρονα με το HBO Max (όπως έγινε για το Wonder Woman 1984 μερικούς μήνες μετά), ίσως να μη συνεργαστεί με το επί δεκαετίες "σπίτι" του για το επόμενό του project.

Λέγεται πως όλα τα μεγάλα στούντιο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ποιο θα "τσιμπήσει" τη νέα ταινία του Nolan και να το φέρει στη streaming υπηρεσία του, αν και έχει ξεκαθαρίσει πως ενδιαφέρεται να υπάρχει ένα παράθυρο αποκλειστικότητας στις αίθουσες για τις δικές του ταινίες.

Δημόσια το Netflix, για παράδειγμα, είχε δηλώσει πριν από καιρό ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Christopher Nolan. Μάλιστα στο Variety, ο Scott Stuber του Netflix, είχε δηλώσει τα εξής:

Εάν και όποτε έρθει αυτή η ευκαιρία με τη νέα του ταινία, είναι θέμα του εάν εμείς μπορούμε να γίνουμε το "σπίτι" του και τι θα χρειαζόταν για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Είναι ένας φοβερός σκηνοθέτης. Θα κάνω τα πάντα από πλευράς μου για να το καταφέρουμε. 

Επίσης, δημοσίευμα του Deadline αναφέρει πως στην ταινία του Oppenheimer θα συμμετέχει ο Cillian Murphy, που οι περισσότεροι γνωρίζετε ως "Thomas Shelby" από το Peaky Blinders, ωστόσο στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Nolan στα "Batman Begins" και "The Dark Knight" παίζοντας τον Scarecrow, καθώς και στα "Inception" και "Dunkirk". Είναι άγνωστο όμως ποιον ρόλο θα υποδυθεί. 

Τέλος, η νέα ταινία του Nolan μετά το Tenet λέγεται πως θα φέρει υψηλό budget άνω των $100 εκατομμυρίων, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει λιγότερο ελκυστικό για τα στούντιο παραγωγής, ειδικότερα εάν στοχεύει μόνο το ενήλικο κοινό.