Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μια από τις φωνές των παιδικών μας χρόνων

Ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς Έλληνες voice actors
22 Αυγούστου 2021 13:23
Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μια από τις φωνές των παιδικών μας χρόνων

Μια λατρεμένη και εμβληματική μορφή του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου (21/08) σε ηλικία 65 ετών. Ο λόγος για τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος πέραν των ρόλων του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αποτέλεσε μια από τις φωνές των παιδικών μας χρόνων καθώς "ενσάρκωσε" μερικούς από τους εμβληματικότερους ήρωες και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων της Disney και όχι μόνο. 

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook, αναφερόμενος κιόλας στο γεγονός πως τους τελευταίους μήνες πάλευε με τον καρκίνο. 

 

Έπαιξε σε δεκάδες ρόλους στην τηλεόραση όπως: Λουκάς Πασαμήτρος στο Έλα στη θέση μου, Στέφανος Τριανταφύλλου στο "Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ", Ιπποκράτης Μπελούτσης στο "Πενήντα-Πενήντα", Ευκλείδης Φωκάς στα "Μυστικά της Εδέμ", Ανδροκλής Νικολαΐδης στους "Συμμαθητές", Κάρολος Καρόλου στους "Δροσουλίτες", Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ στο "Ακριβή μου Σοφία", Δημήτρης Κοσμάτος στο "Τελευταίο αντίο", Νότης Αγορογιάννης στο "Υπογραφή Πρίφτης", Ταξίαρχος Αριστείδης Γκίκας στην "Άμυνα ζώνης", Αντώνης στο "Ταξίμ", Παντελής στο "Φεύγα", Γιώργος στο "Μια αγάπη".

Μερικοί από τους ήρωες που δάνεισε τη φωνή του

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος υποδύθηκε μεταξύ δεκάδων άλλων ρόλων, τον Μαύρο Πητ στον Μίκυ Μάους, ήταν ο αυθεντικός Μάμρα (Mumm-Ra) στους Thundercats, Optimus Prime στους Transformers, τον Τίγρη στο Γουίνι το Αρκουδάκι, τον Κύριο Πατάτα στο Toy Story, τον Δρ. Τζούμπα στο Λίλο και Στιτς, τον Cogsworth στην Πεντάμορφη και το Τέρας και Τζάνγκο στον "Ρατατούη".

Απολαύστε τις ερμηνείες του στο παρακάτω βίντεο

 

Tags: