Netflix: Σχεδόν οι μισές σειρές και ταινίες του καταλόγου του είναι πρωτότυπες

Η streaming υπηρεσία βρίσκεται πιο κοντά στην ολοκλήρωση του σχεδίου
18 Αυγούστου 2021 09:15
Netflix: Σχεδόν οι μισές σειρές και ταινίες του καταλόγου του είναι πρωτότυπες

Είναι ήδη αντιληπτό πως το Netflix εκτός από ένας streaming κολοσσός είναι και ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο παραγωγής του πλανήτη στην ψηφιακή streaming εποχή. Σύμφωνα με ένα άρθρο του What's On Netflix, πλέον σχεδόν το μισό περιεχόμενο που διαθέτει στην υπηρεσία είναι πρωτότυπο και περιλαμβάνει ακόμα και όσα έχει κολλήσει το branding του "Netflix Original" επειδή είναι αποκλειστικό περιεχόμενο και δεν υπάρχει σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες. 

Για την ακρίβεια οι Netflix Original σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ αποτελούν το 40% του καταλόγου του, καθώς πρόσφατα ξεπέρασε και το ορόσημο των 2.400 πρωτότυπων τίτλων από τους 6.000 τίτλους συνολικά, που προσφέρει περίπου τουλάχιστον όσον αφορά τις ΗΠΑ. 

Το ποσοστό αυτό το Netflix κατάφερε να το διπλασιάσει σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020 -προ πανδημίας- καθώς τότε το ποσοστό βρισκόταν στο 25%, ενώ τον Δεκέμβριο που μας πέρασε σκαρφάλωσε στο 35%. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, να υπερκαλύπτει τον κατάλογό του με δικές του αντί για παραγωγές τρίτων, τότε οι Netflix Original παραγωγές θα αποτελούν το 50% τον Οκτώβριο του 2022 και το 75% τον Μάιο του 2025

Υποθέτοντας πως θα συνεχίσει έτσι μπορεί να φτάσει το 100% τον Νοέμβριο του 2027, αν και στην πραγματικότητα αυτοί οι αριθμοί κάποια στιγμή θα εξισορροπηθούν, άγνωστό όμως σε ποιο ποσοστό. 

Πρακτικά επίσης σημαίνει ότι για κάθε πέντε τίτλους που κυκλοφορούν οι δύο φέρουν το branding του "Netflix Original". 

Αυτό άλλωστε είναι και ένα μακρόπνοο σχέδιο που είχε θέσει τα θεμέλια εδώ και αρκετά χρόνια, μόνο που τώρα οι καρποί αποδίδουν σε σημαντικό βαθμό.