Ο Νίκολας Κέιτζ δεν παίζει να ξανακάνει Disney ταινία - "Θα ήταν τρομακτικό"

Μιλά για την απομάκρυνσή του από τα mainstream φώτα του Χόλιγουντ
17 Ιουλίου 2021 14:18
Ο Νίκολας Κέιτζ δεν παίζει να ξανακάνει Disney ταινία - "Θα ήταν τρομακτικό"

O Νίκολας Κέιτζ από ένας τεράστιος αστέρας του Χόλιγουντ έχει μετατραπεί σε μια καλτ φιγούρα και ηθοποιό. Έχει βραβευθεί με Όσκαρ για το "Leaving Las Vegas" και ήταν άλλη μια φορά υποψήφιος για το "Adaptation" του Spike Jonze. Ήταν ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς ταινιών δράσης των '90s με ρόλους στα "Con Air" και "The Rock".

Πλέον, επιλέγει να παίζει κυρίως σε indie παραγωγές, που σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται mainstream, αλλά το λιγότερο εκκεντρικές. Να θυμίσουμε το "Mandy" (2018) του Πάνου Κοσμάτου, όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του, καθώς και τα πρόσφατα "Jiu Jitsu" και "Willy's Wonderland" τα οποία είναι σουρεαλιστικά με το δικό τους στιλ. Επέλεξε όμως, μετά το 2011, που ήταν και η τελευταία του blockbuster ταινία, το Ghost Rider: Spirit of Vengeance, να αποσυρθεί από τα έντονα φώτα της δημοσιότητας του Χόλιγουντ και να κάνει στροφή στην ποιότητα. 

Δεν ψήνεται καθόλου να γυρίσει μια τύπου Disney ταινία

Για αυτή τη στροφή μιλάει στη νέα του συνέντευξη στο Variety, καθώς αυτόν τον καιρό προμοτάρει ακόμη μια σουρεαλιστική και εκκεντρική ταινία, το Pig, όπου ενσαρκώνει τον Rob έναν μοναχικό συλλέκτη τρούφας:

"Πραγματικά νιώθω πως πήγα στη δική μου ερημιά και πως άφησα πίσω μια μικρή πόλη που είναι το Χόλιγουντ. Δεν ξέρω αν θέλω να γυρίσω πίσω. Δεν ξέρω αν θέλω να πάω και να κάνω άλλη μια Disney ταινία. θα ήταν τρομακτικό" παραδέχεται ο 57χρονος ηθοποιός. 

Συνέχισε και αναφέρθηκε στο πώς γυρίζονται οι μεγάλου budget ταινίες και το γιατί είναι σκεπτικός στο να γυρίσει: 

Όταν έκανα τις Jerry Bruckheimer ταινίες τη μια πίσω από την άλλη, ένιωθα αφόρητη πίεση. Υπήρχαν αρκετές διασκεδαστικές στιγμές, αλλά την ίδια στιγμή υπήρχε ένα περιβάλλον όπου μου έλεγαν "Γράψαμε αυτή την ατάκα. Πρέπει να την πεις με αυτόν τον τρόπο".

Σου έβαζαν μια κάμερα και σε φωτογράφησαν και σου έδιναν την εντολή: "Πες τώρα αυτή την ατάκα" και εγώ τους απαντούσα "Θα το κάνω αλλά θα ήθελα επίσης να δοκιμάσω να την ερμηνεύσω έτσι. 

Τελικά, οι ανεξάρτητες ταινίες του πάνε περισσότερο και εκεί νιώθει πιο άνετος όπως παραδέχεται:

Στις ανεξάρτητες ταινίες έχεις περισσότερο χώρο για πειραματισμό και να είσαι ευέλικτος. Υπάρχει λιγότερη πίεση και περισσότερος αέρας στο πλατό να αναπνεύσεις. 

Ετοιμάζεται να παίξει μια φανταστική εκδοχή του εαυτού του

Μια από τις επόμενες δουλειές του είναι το "The Unbearable Weight of Massive Talent" (Το Αβάσταχτο Βάρος ενός Τεράστιου Ταλέντου) όπου θα παίξει μια φανταστική εκδοχή του εαυτού. Η πλοκή της βάσει IMDB αναφέρει πως ο "Cage συμφωνεί να εμφανιστεί επί πληρωμή σε ένα γενέθλιο πάρτι ενός δισεκατομμυριούχου, αλλά στην πραγματικότητα θα εισχωρήσει ως πληροφοριοδότης της CIA. Και αυτο γιατί ο δισεκατομμυριούχος φαν του είναι βαρόνος ναρκωτικών και απέκτησε ρόλο σε μια ταινία του Ταραντίνο."

Έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του πως δεν πρόκειται να δει ποτέ αυτήν την ταινία, καθώς είναι "πολύ παράξενη και τρελαμένη" ακόμη και για τα γούστα του Cage.