Άρεσε το σενάριο του “Firestarter” στον Stephen King – Νέες πληροφορίες για το φιλμ

Ο Jason Blum μιλάει για το σενάριο και άλλα
25 Ιουνίου 2021 15:38
Άρεσε το σενάριο του “Firestarter” στον Stephen King – Νέες πληροφορίες για το φιλμ

Ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς είναι χωρίς αμφιβολία ο Stephen King, όπου πολλά από τα βιβλία του, έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και στον κινηματογράφο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, πολλά έργα του κάνουν ντεμπούτο και στη μικρή μας οθόνη, όπως είναι το “The Outsider” ή το “The Stand” που κυκλοφόρησαν πέρυσι.

Όπως έγινε γνωστό, από τον Jason Blum, ο King έδωσε την έγκρισή του για το σενάριο στην επερχόμενη remake ταινία του Firestarter. Η αρχική ταινίες βγήκε στις αίθουσες το 1984 και ήταν φυσικά εμπνευσμένη από τη νουβέλα που είχε κυκλοφορήσει το 1980.

Γι’ αυτό το φιλμ ακούμε πως βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2010 και πρόσφατα ξεκίνησε τα γυρίσματά του, με διαφορετικό cast από το αρχικό ανακοινωθέν. Αυτό περιλαμβάνει τους Zac Efron ως Andrew McGee, Ryan Kiera Armstrong ως την πυροκινητική Charlie, καθώς και τον Michael Greyeyes ως τον John Rainbird.

Τη σκηνοθεσία του φιλμ έχει αναλάβει ο Keith Thomas και το σενάριο έχει επιμεληθεί ο Scott Teems. Λεπτομέρειες για την πλοκή δε γνωρίζουμε, αλλά στο IMDB η σύνοψη αναγράφει το εξής:

Ένα νεαρό κορίτσι προσπαθεί να καταλάβει πώς ακριβώς έχει αποκτήσει τις δυνάμεις της, αφού μπορεί με το μυαλό της να βάλει φωτιά στα πάντα.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Cinemablend, ο Jason Blum, που λειτουργεί ως παραγωγός είχε αναφέρει:

To Firestarter, ξέρετε, είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία των τελευταίων χρόνων, είναι μια τέλεια ιδέα και ήθελα να γίνει ταινία εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά και δε θα την έκανα αν δεν έδινε το ΟΚ του ο Stephen King. Μας έδωσε όμως, τις ευλογίες του και αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να σκεφτώ "λοιπόν, ας το δοκιμάσουμε". Ελπίζω να του αρέσει το τελικό αποτέλεσμα. Το σενάριο πάντως του άρεσε πολύ, οπότε ελπίζω να του αρέσει και η ταινία.

Μέχρι στιγμής, δε γνωρίζουμε πότε περίπου θα κυκλοφορήσει η ταινία, αλλά ίσως έρθει κάποια στιγμή το 2022, μιας και τα γυρίσματα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.