Το Fast and Furious 9 σε ξέφρενη εμπορική πορεία που θυμίζει "Avengers: Endgame" 

Το καλύτερο άνοιγμα ταινίας στη μετά πανδημική εποχή

Το Fast and Furious 9 σε ξέφρενη εμπορική πορεία που θυμίζει "Avengers: Endgame"

Σα να πάτησε το "nitro" μοιάζει η μέχρι στιγμής πορεία του Fast & Furious 9 στο παγκόσμιο box office, το οποίο σαρώνει με αναπάντεχα μεγάλες εισπράξεις.

Το άνοιγμά του στις διεθνείς αγορές και ειδικά στην Κίνα έμοιαζε με αυτό του box office πριν την πανδημία, αναφέρει το Hollywood Reporter στο ρεπορτάζ του. Τόσο που για την αγορά της Κίνας είναι η πρώτη Χολιγουντιανή ταινία που έφερε πάνω από $100 εκατομμύρια στο πρώτο της Σαββατοκύριακο, μετά το Avengers: Endgame το 2019. 

Συνολικά, οι εισπράξεις του μέχρι και αυτές τις μέρες το θέλουν να ξεπερνά τα $163 εκατομμύρια παγκοσμίως, με τα $135.6 εκ. να προέρχονται μόνο από τις κινεζικές αίθουσες. Γενικά, κατάφερε να κάνει το καλύτερο εμπορικό άνοιγμα ταινίας στη μετά πανδημική εποχή του box office. 

Το franchise των $6 δισ. 

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το franchise του Fast & Furious έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα $6 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στο box office. Αυτό το φέρνει αυτομάτως στην 5η θέση όλων των εποχών πίσω από το MCU ($18.2 δισ.), το Star Wars ($9.3 δισ.), το Harry Potter ($9.1 δισ.) και τον James Bond ($7.07 δισ.). 

Οι "Μαχητές των Δρόμων" στην νέα τους μεγάλη περιπέτεια θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια "αδερφός εναντίον αδερφού" υπόθεση, καθώς ο John Cena υποδύεται τον χαμένο αδερφό του Dominic Toretto του Vin Diesel, με σκοπό να τον εκδικηθεί μια και καλή, ενώ επιστρέφει και η κακιά του "Fast 8", η Cipher της Charlize Theron που υποκινεί τον Jacob. Αυτή δεν είναι η μόνη επιστροφή καθώς επιστρέφουν και τα μέλη του cast από το "Tokyo Drift", όπως ο Han του Sung Kang, ο Sean του Lucas Black και ο Bow Wow ως Twinkie. 

Στο cast περιλαμβάνονται φυσικά οι: Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel και Helen Mirren. 

Λόγω της πανδημίας η κυκλοφορία της ταινίας γίνεται σταδιακά και στις ΗΠΑ θα προβληθεί στα τέλη Ιουνίου. 

0 σχολια