O Robert Downey Jr. θρηνεί τον χαμό του βοηθού του και μαζί όλη η Marvel (ΦΩΤΟ)

O "Iron Man" έχασε τον "αδερφό" και δεξί του χέρι σε δυστύχημα
09 Μαΐου 2021 18:50
O Robert Downey Jr. θρηνεί τον χαμό του βοηθού του και μαζί όλη η Marvel (ΦΩΤΟ)

Σε απέραντη θλίψη βυθίστηκε ο Robert Downey Jr. όταν την Πέμπτη 6 Μαΐου έμαθε πως ο επί χρόνια βοηθός του, Jimmy Rich, σκοτώθηκε σε δυστύχημα με το αυτοκίνητό του, σε ηλικία 52 ετών. Ήταν κυριολεκτικά το δεξί του χέρι και "αδερφός", όπως τον περιέγραψε στο συγκινητικό του αντίο στο Instagram, ενώ ήταν και θείος των τριών παιδιών του "Iron Man".

Οι δυο τους μοιράζονται μια ιστορία που τους έδεσε τόσο εντός όσο και εκτός δουλειάς αφού και οι δύο ήταν παλιότερα εθισμένοι στις ουσίες. Ο Rich μάλιστα βοήθησε τον Downey Jr. να ανακάμψει και να απεξαρτηθεί από τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ το 2003, όποτε και άρχισαν τη συνεργασία τους, που μετατράπηκε σε στενή φιλία. Ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που καθοδήγησε τον "Iron Man" στο δεκαετές του ταξίδι στο MCU, που τον έκανε πασίγνωστο σε όλον τον πλανήτη και έναν από τους πλουσιότερους και πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της γενιάς του. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Downey Jr. Official (@robertdowneyjr)

Αυτή είναι μια από τελευταίες φωτογραφίες που ανέβασε ο Rich μερικές ημέρες πριν τον θάνατό του. Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο για τα δύο χρόνια από την επέτειο της πρεμιέρας του Avengers: Endgame.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jimmy Rich (@jimmy_rich)

Μέχρι και ο Chris Evans αποχαιρέτησε τον βοηθό του "αδερφού" του, Robert Downey Jr., όπως τον αποκαλεί.

Δεν έχω λόγια. Δεν υπήρχε άλλος σαν τον Jimmy Rich. Άφηνε μια ανεξίτηλη εντύπωση σε όσους τον γνώριζαν. Αλλά σε κανέναν περισσότερη από τον αδερφό μου τον RDJ. Ήταν αχώριστοι. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Evans (@chrisevans)

Βοηθός αλλά και ένα άτομο με μεγάλη επιρροή δεν ήταν μόνο για τους παραπάνω, αλλά και για ολόκληρη τη Marvel Studios. Σε ξεχωριστή ανάρτηση η εταιρία και όλο το MCU αναγνώρισε την συμβολή του Rich με μια ανάρτηση στα social media γράφοντας:

Ήσουν ένας τόσο καλός φίλος σε όλους μας εδώ στη Marvel Studios για όλα αυτά τα χρόνια. Η αγάπη και το φως σου ήταν έμπνευση για όλους όσους σε ήξεραν. Θα μας λείψεις. 

Όσοι fans της Marvel γνώρισαν τον Rich τον θυμούνται σαν τον πραγματικό "Jarvis" του Downey, ενώ κι άλλοι ηθοποιοί του MCU όπως οι Mark Ruffalo, Gwyneth Paltrow, Josh Brolin και Jeremy Renner εξέφρασαν στα σχόλια τα συλλυπητήριά τους.