Τι γίνεται με το Joker 2; Υπάρχουν εξελίξεις στο sequel της DC

Θα επιστρέψει όμως ο Joaquin Phoenix;
07 Μαΐου 2021 18:46
Τι γίνεται με το Joker 2; Υπάρχουν εξελίξεις στο sequel της DC

Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουμε τις προθέσεις της Warner Bros. για το sequel του Joker, το οποίο με μόλις $60 εκ. budget έφερε πάνω από $1 δισεκατομμύριο στο box office και αποτελεί την πιο επιτυχημένη R-rated ταινία όλων των εποχών.

Εκτός αυτού είναι και η ταινία που χάρισε μετά από 4 υποψηφιότητες το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου στον Joaquin Phoenix, που ενσάρκωσε έναν διαφορετικό, προσγειωμένο "Joker", κατά κόσμον γνωστό ως Arthur Fleck που έμοιαζε με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. 

Τι γίνεται όμως με το Joker 2; Σε τι φάση βρίσκεται το project; Επιτέλους έχουμε μερικά νέα χάρη στο ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, το οποίο αν και επικεντρώνεται στις προσπάθειες της DC να συστήσει στο κοινό έναν έγχρωμο Superman, δίνει μερικές πληροφορίες και για το sequel. 

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, πως το Joker 2 βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη και στα πλάνα της Warner, το οποίο μάλιστα θα εκτυλίσσεται στο δικό του ξεχωριστό σύμπαν από αυτό των επερχόμενων "The Batman" με τον Robert Pattinson, The Flash με τον Ezra Miller, Aquaman 2 με τον Jason Momoa και Black Adam με τον Dwayne Johnson. 

Αν και η ταινία αρχικά θα ήταν μια αυτοτελής ιστορία -ένας από τους λόγους που ο Phoenix δέχθηκε να υποδυθεί τον Arthur Fleck- η ιστορία του κλείνει με ένα φαινομενικό cliffhanger και κάποιες αφηγηματικές κλωστές μένουν στον αέρα. Βέβαια, γενικά υπάρχει η αίσθηση ότι ένα sequel θα χαλούσε το status που απέκτησε η ταινία μέχρι τώρα, παρόλο που δεν έλαβε διθυραμβικές κριτικές (το Metascore βρίσκεται στο 59), το κοινό λάτρεψε την ερμηνεία του Phoenix και το ύφος που έδωσε ο Todd Phillips στον "Clown Prince of Crime". 

Τον Νοέμβριο του 2019 είχαν κυκλοφορήσει απανωτά και αντικρουόμενα μεταξύ τους ρεπορτάζ. Τo Hollywood Reporter ανέφερε πρώτο την είδηση γράφοντας τότε πως είχε δοθεί το πράσινο φως για το sequel. Αργότερα όμως, το Deadline διέψευσε τις πληροφορίες. Τέλος το Variety έγραψε με τη σειρά του ότι όντως έγιναν συναντήσεις με τους παραγωγούς και τον σκηνοθέτη Todd Phillips αλλά για να συζητήσουν ένα πιθανό sequel και διάφορες ιδέες, χωρίς να υπάρξει οριστική συμφωνία. 

Μένει να δούμε εάν ο Joaquin Phoenix θα επιστρέψει για το sequel μιας και από αυτόν εξαρτάται κυρίως το sequel.