Ακάθεκτο το Godzilla vs Kong - H πιο επιτυχημένη ταινία εν μέσω πανδημίας

Ξεπέρασε τα $358 εκατομμύρια στο box office
13 Απριλίου 2021 10:38
Ακάθεκτο το Godzilla vs Kong - H πιο επιτυχημένη ταινία εν μέσω πανδημίας

Ακάθεκτο συνεχίζει το Godzilla vs. Kong την πορεία του στο παγκόσμιο box office, διαγράφοντας τέτοια πορεία που θα βγάλει και κέρδος για τις Legendary Pictures και Warner Bros. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το έγκυρο Deadline η ταινία του MonsterVerse ξεπέρασε τα $358 εκ. παγκοσμίως με τις εισπράξεις του σύντομα να ξεπερνούν τις συνολικές του TENET διεθνώς. Στις ΗΠΑ, πάντως, ήδη είναι η Νο.1 ταινία εν μέσω πανδημίας με τις περισσότερες εισπράξεις και ήδη μετράει πάνω από $70 εκ. στη συγκεκριμένη αγορά.

Φυσικά, με την Κίνα να είναι πλέον ο νέος εισπρακτικός ηγέτης του box office, εκεί συναντάμε τη μερίδα του λέοντος με πάνω από $165.4 εκατομμύρια. Ήδη το GvK αποτελεί την τρίτη σε εισπράξεις ταινία του 2021 σε όλον τον κόσμο. Εάν συγκριθεί αναλογικά με τις προηγούμενες ταινίες του MonsterVerse βρίσκεται ήδη πιο ψηλά από όλες. Συγκεκριμένα 7% παραπάνω από το Kong: Skull Island, 46% πάνω από το Godzilla: King of the Monsters και 99% πιο ψηλά από το "Godzilla". 

Τέτοια επιτυχία δεν την περίμεναν ούτε οι πιο φιλόδοξοι στην Warner και αποτελεί πλέον αναμφίβολα την ταινία που έφερε τον κόσμο πίσω στις αίθουσες, ακόμη και αν η πανδημία δεν έχει τελειώσει και το φιλμ βρίσκεται διαθέσιμο επίσης στις ΗΠΑ μέσω του HBO Max. Επίσης, μπορεί να ληφθεί και ως ένα δείγμα του πόσο διψασμένο είναι το κοινό να βλέπει ταινίες στους κινηματογράφους και όχι από τον καναπέ του σπιτιού του, όντας ένας καλός οιωνός για το μέλλον της παραδοσιακής εμπειρίας, όσο κι αν αμφισβητείται εδώ και αρκετούς μήνες.