Godzilla vs Kong: Τσαλαπάτησε το box office - Η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία εν μέσω πανδημίας

Δύο τέρατα χρειαζόντουσαν οι κινηματογράφοι για να ανασάνουν
05 Απριλίου 2021 22:43
Godzilla vs Kong: Τσαλαπάτησε το box office - Η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία εν μέσω πανδημίας

Ούτε το TENET, ούτε το Wonder Woman 1984 κατάφεραν να φέρουν πίσω τους θεατές στους κινηματογράφους όπως έκανε η τιτανομαχία μεταξύ Godzilla και King Kong, κάτι στο οποίο βέβαια συνέβαλε και η χρονική περίοδος που κυκλοφόρησε. Μετά από μια εβδομάδα στους κινηματογράφους παγκοσμίως το Godzilla vs. Kong έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ και αποτελεί την ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στο box office εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Σύμφωνα με στοιχεία του Deadline η ταινία του Adam Wingard συγκέντρωσε μέχρι σήμερα πάνω από $285 εκατομμύρια συνολικά παγκοσμίως και έγινε η ταινία που ξεπέρασε το φράγμα των $200 εκ. γρηγορότερα από κάθε άλλη, από τότε που ξέσπασε ο κορονοϊός. Ότι κατάφερε το TENET του Christopher Nolan μέσα σε 24 ημέρες, το έκαναν τα δύο kaiju σε μόλις 12 ημέρες. 

Ήδη αποτελεί τη Νο.1 σε εισπράξεις ταινία σε ΗΠΑ και αρκετές διεθνείς αγορές και No 2 στην Κίνα. Μάλιστα, κατάφερε να νικήσει τον προκάτοχό του, το Godzilla: King of the Monsters και να κάνει καλύτερο άνοιγμα παρά το ότι τότε κυκλοφόρησε σε έναν νορμάλ COVID-free κόσμο. Χαρακτηριστικά το Godzilla vs Kong στην πρώτη του εβδομάδα στις ΗΠΑ απέφερε έσοδα των $48.5 εκ. έναντι $47.8 εκ. που είχε φέρει το "King of the Monsters" το 2019. 

Αυτά τα ασύλληπτα -δεδομένου της κατάστασης παγκοσμίως- νούμερα της ταινίας της Legendary και της Warner Bros. έγιναν παρόλο που κυκλοφορεί ταυτόχρονα στις ΗΠΑ στο HBO Max, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, δείχνοντας επίσης πόσο διψασμένος είναι ο κόσμος να γυρίσει στις αίθουσες, με την πρώτη ευκαιρία. Εν ολίγοις, είναι θέμα χρόνου να σπάσει το φράγμα των $300 εκατομμυρίων.