Τα sequels του Knives Out, τα $400 εκ. του Netflix και στη μέση η Ελλάδα

Βάλτε στην εξίσωση και έναν -σύντομα- πρώην James Bond
01 Απριλίου 2021 20:18
Τα sequels του Knives Out, τα $400 εκ. του Netflix και στη μέση η Ελλάδα

Τι κι αν δέχθηκε τα πυρά των Star Wars fans για το διχαστικό "The Last Jedi", ο Rian Johnson έκανε μπάσιμο και κατάφερε με το υποψήφιο για Όσκαρ σεναρίου, Knives Out, να βγάλει όσο γινόταν τη ρετσινιά αυτή. Όλα πλέον δείχνουν πως θα συνεχίσει σε αυτή τη ρότα και δε θα επιστρέψει στο σύμπαν του George Lucas τουλάχιστον μέσα στα επόμενα χρόνια. Και αυτό διότι έκλεισε μια ιστορική και χρυσή συμφωνία με το Netflix ύψους $400 εκατομμυρίων για να σκηνοθετήσει τα δύο επόμενα ατιτλοφόρητα sequels του Knives Out. Οι ίδιες πηγές του πάντοτε έγκυρου Deadline, λένε ότι μπορεί να αγγίξει εν τέλει και τα $450 εκατομμύρια. 

Που κολλάει όμως η χώρα μας στην εξίσωση; Το Netflix και η παραγωγή της ταινίας επέλεξε για τόπο γυρισμάτων την Ελλάδα και έτσι θα δούμε τον πρωταγωνιστή Daniel Craig και τον Johnson από τις 28 Ιουνίου στα μέρη μας, καθώς τότε θα ξεκινήσουν να γράφουν οι κάμερες για το Knives Out 2. Ο σύντομα πρώην James Bond που ακόμα να τον δούμε στο κύκνειό του άσμα στο "No Time To Die", θα επιστρέψει στο ρόλο του ντετέκτιβ τύπου-Πουαρό ονόματι Benoit Blanc. 

Το ποσό που θα δαπανήσει το Netflix για τη συνέχεια μιας ως επί το πλείστον indie παραγωγής είναι τεράστιο. Ειδικά αν αναλογιστείτε πως η πρώτη ταινία γυρίστηκε με περίπου $40 εκ. budget και έβγαλε πάνω από $311 εκ. παγκοσμίως στο box office προ πανδημίας. Στην προκειμένη ο Johnson θα έχει στη διάθεσή του το διπλάσιο budget για το Knives Out 2 και το Knives Out 3 αντίστοιχα, για το οποίο ακόμη τίποτα δεν έγινε γνωστό. 

Ευχάριστα λοιπόν, αυτά τα κινηματογραφικά νέα για τις παραγωγές του Χόλιγουντ οι οποίες όλο και περισσότερο θα αρχίσουν να προτιμούν τη χώρα μας για να γυρίσουν σειρές και ταινίες και αυτή η ανακοίνωση ήταν σίγουρα ένα θετικό δείγμα.