Οι θρυλικοί Thundercats γίνονται ταινία και δε θα είναι live-action!

Φέρτε τον συγκολλητή ινών!
30 Μαρτίου 2021 21:53
Οι θρυλικοί Thundercats γίνονται ταινία και δε θα είναι live-action!

Δεν χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για ένα από τα θρυλικότερα καρτούν που μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών στα μέσα των '80s όταν και πρωτοπροβλήθηκαν. Ο λόγος για τους θρυλικούς Thundercats, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πέρασαν από διάφορες άστοχες παραλλαγές με καινούργιες animated παραγωγές, όπως το "Thundercats" του 2011 με anime ύφος και το εντελώς παιδικό "Thundercats Roar" του 2020 που δέχθηκε -δικαίως- την κατακραυγή των fans.

Τώρα όμως θα κάνουν ένα πολυπόθητο βήμα στη μεγάλη οθόνη καθώς ετοιμάζεται η κινηματογραφική ταινία των Θάντερκατς και δε θα είναι live-action όπως συνηθίζεται τελευταία στο Χόλιγουντ.  Αντιθέτως θα είναι μια CGI animation παραγωγή της οποίας τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Adam Wingard, που παρέδωσε το Godzilla vs. Kong για λογαριασμό της Warner Bros. Ο Wingard θα συνεργαστεί με τον συχνό συνεργάτη του, Simon Barrett, για το σενάριο του, το οποίο αποκάλυψε στο Deadline ότι είχε γράψει ένα χειρόγραφο 272 σελίδων όταν πήγαινε ακόμη στο Λύκειο. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα ονειρεμένο project το οποίο θα ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη και το γεγονός πως πρόκειται για έναν ένθερμο fan των Thundercats μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί στην όλη εξίσωση. Ανάμεσα στα όσα είπε κρατήσαμε αυτή τη δήλωση:

Θέλω να κάνω μια ταινία με τους Θάντερκατς που θα σε ταξιδεύει πίσω στα '80s και την αισθητική εκείνη. Δεν θέλω να επαναπροσδιορίσω την εμφάνισή τους. Θέλω να φαίνονται σαν τους Θάντερκατς. Ούτε θέλω να τους κάνω live-action και να θυμίζει το Cats. Δε θέλω να μπω σε αυτό το λούκι, με όλο το σεβασμό στον σκηνοθέτη εκείνον που δε θέλω να υπονομεύσω περισσότερο από όσο έχουν κάνει οι υπόλοιποι. 

Θέλω να κάνω μια ταινία που δεν έχετε ξαναδεί. Ένα υβρίδιο CGI που θα έχει ρεαλιστική απεικόνιση και με κάποιον τρόπο θα γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των καρτούν και του CGI. 

Αυτά προς το παρόν έγιναν γνωστά για τη νέα Thundercats ταινία από τον σκηνοθέτη του "Godzilla vs. Kong" σε παραγωγή της Warner Bros, η οποία μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο του φιλμ στο box office, φαίνεται να του έδωσε το πράσινο φως σε ένα εντελώς δικό του project. 

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί στο σινεμά το franchise. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ακουγόταν πως ο Michael Bay ετοίμαζε μια ταινία με τον Ryan Reynolds στην παραγωγή τελικά όμως αποδείχθηκαν μόνο φήμες. 

Στην Ελλάδα, φυσικά, οι Θάντερκατς έχουν ακόμα φανατικό κοινό καθώς προβλήθηκε πρώτα στην ΕΡΤ και αργότερα (όλα τα επεισόδια) στη συχνότητα του Star Channel. Ομολογουμένως οι ηθοποιοί που δάνεισαν τις φωνές τους άφησαν εποχή με τις ερμηνείες τους. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ως Μάμ-Ρα, ο Ακίνδυνος Γκίκας ως Λάιονο (στην Α' μεταγλώττιση ο Γιώργος Λιάντος), Ο Κώστας Τσάκωνας ως Τάιγκρα, η Κλεοπάτρα Ροντήρη ως Σναρφ (στην Β' μεταγλώττιση η Τζίνη Παπαδοπούλου), η Ράνια Οικονομίδου ως Τσιτάρα (Β' μεταγλώττιση η Μαίρη Σταυρακέλη), και ο Ντίνος Σούτης στη Β' μεταγλώττιση ως Πάνθρο (Α' μεταγλώττιση ο Ηλίας Ζερβός).