Η νέα Mortal Kombat ταινία θα δοκιμάσει τα όρια της "καταλληλότητας" και του R-rating

Η νέα Mortal Kombat ταινία θα δοκιμάσει τα όρια της "καταλληλότητας" και του R-rating  

Οριακά γλίτωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η νέα Mortal Kombat ταινία θα δοκιμάσει τα όρια της "καταλληλότητας" και του R-rating

Από το πρώτο trailer το νέο Mortal Kombat έδειξε τις προθέσεις του. Δε θα δείξει κανένα έλεος στο πώς θα προβάλλει την υπέρμετρη βία του που είναι άλλωστε και το κύριο συστατικό των βιντεοπαιχνιδιών. Για αυτό και βαθμολογήθηκε με το "R-rating", το αντίστοιχο "κατάλληλο μόνο για ενήλικες" στα μέρη μας. Αυτό έγινε για πρώτη φορά στην σύντομη κινηματογραφική ιστορία του Mortal Kombat, καθώς οι ταινίες του 1995 και 1997 δεν κατάφεραν να τιμήσουν το τιμήσουν σε αυτόν τον τομέα, όπως πρόσταζαν οι ρίζες του.

Ο σκηνοθέτης της νέας ταινίας, Simon McQuoid, μίλησε στο SFX Magazine για τo πόσο πολύ πιέζει τα όρια της βίας και του τι κρίνεται κατάλληλο στο να προβληθεί στο κοινό. Αποκάλυψε κιόλας πως έπρεπε να ισορροπήσουν με δυσκολία όλα τα παραπάνω και να μην κριθεί ακατάλληλη για κυκλοφορία:

Θέλαμε να ωθήσουμε στα όριά τους το αίμα, τη σπλατερίλα και τα fatalities. Προφανώς υπάρχει ένα σημείο όπου η ταινία γίνεται ακατάλληλη για κυκλοφορία αν το παρατραβήξεις και αυτό θα ήταν ανόητη κίνηση από πλευράς επένδυσης του στούντιο. Αλλά από την πρώτη μέρα όλοι συμφωνούσαν πως "ΟΚ, θα το κάνουμε και θα το κάνουμε όπως πρέπει". 

Ένας από τους παραγωγούς, ο Todd Garner, δήλωσε πρόσφατα ότι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Warner Bros. και των συντελεστών ήταν να τιμήσουν το "R-rating" του πράγματος όσο το δυνατόν καλύτερα, λέγοντας κιόλας πως "δεν υπήρχε άλλος τρόπος". 

Το cast της ταινίας αποτελείται από τους: Lewis Tan (Deadpool 2) ως Cole Young, Jessica McNamee (The Meg) ως Sonya Blade, Josh Lawson (Bombshell) ως Kano, Tadanobu Asano (Midway) ως Lord Raiden, Mehcad Brooks (Supergirl) ως Jackson Briggs, Ludi Lin (Aquaman) ως Liu Kang, Chin Han (Skyscraper) ως Shang Tsung, Joe Taslim (Star Trek Beyond) ως Bi-Han and Sub-Zero, και Hiroyuki Sanada (Skyscraper) ως Hanzo Hasashi και Scorpion.

Το Mortal Kombat θα κάνει πρεμιέρα σε αίθουσες και HBO Max (ΗΠΑ) στις 16 Απριλίου 2021. 

Ροη ειδησεων