Το Avatar ρίχνει δυνατότερο χαστούκι στους Avengers κι ας κυκλοφόρησε το 2009

Μεγάλωσε τη ψαλίδα στο παγκόσμιο box office
24 Μαρτίου 2021 21:06
Το Avatar ρίχνει δυνατότερο χαστούκι στους Avengers κι ας κυκλοφόρησε το 2009

Έχουν περάσει σχεδόν δύο βδομάδες από τότε που οι κινηματογράφοι της Κίνας αποφάσισαν να επανακυκλοφορήσουν το ιδιαιτέρως αγαπημένο στο κοινό εκείνο, Avatar του James Cameron. Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο το έργο του Avatar, που είχαν προβλέψει πολλοί ότι θα καταφέρει, έγινε πραγματικότητα και ξεπέρασε το Avengers: Endgame για να κατακτήσει εκ νέου τον θρόνο της πιο επιτυχημένης εισπρακτικά ταινίας όλων των εποχών, και μάλιστα με μια σημαντική διαφορά στη συγκομιδή. Τη θέση αυτή κρατούσε το φιλμ των Russo από τον Ιούλιο του 2019 όταν και εκείνο με μια "ύπουλη" επανακυκλοφορία κατάφερε να σπάσει το φράγμα που στην αρχική του γύρα στους κινηματογράφους δεν κατάφερε -έστω και για μερικά εκατομμύρια. 

Πλέον στη δεύτερη εβδομάδα προβολών η ψαλίδα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου στο παγκόσμιο box office όλων των εποχών. Σύμφωνα με το Deadline, το Avatar απέφερε ακόμη $14.1 εκατομμύρια και έτσι συγκέντρωσε μέχρι τώρα συνολικά $44 εκατομμύρια, κάνοντας το "χαστούκι" από το μακρινό 2009 ακόμη πιο ηχηρό. Επομένως, το φιλμ του James Cameron με $2.833 δισεκατομμύρια βρίσκεται $36 εκ. μπροστά σε εισπράξεις από το φιλμ των Joe και Anthony Russo που έκλεισε το πρώτο τεράστιο saga του MCU, το οποίο μετράει $2.797 δισ. 

Οι εκτιμήσεις λένε ότι όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτής της επανακυκλοφορίας στις κινεζικές αίθουσες θα έχει συγκεντρώσει $57 εκ. επιπλέον, κάτι που υπολογίζεται ότι θα φτάσει την συγκομιδή εν τέλει στα $2.85 δισεκατομμύρια. Μένει απλώς να δούμε που θα κάτσει η μπίλια. 

Παρόλο που όταν κυκλοφόρησε το 2009 ήταν μια ταινία της 20th Century Fox, οι καιροί άλλαξαν και εδώ και αρκετό καιρό αποτελεί θυγατρική της Walt Disney Company, η οποία ακολούθως κατέχει και τη Marvel Studios. Αυτές οι δύο εταιρίες παραγωγής πλέον έχουν στο τσεπάκι τους την πρώτη και την δεύτερη πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία του box office. Κάποτε, θα είχε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο ανταγωνισμός μεταξύ δυο κολοσσιαίων στούντιο παραγωγής, όμως τώρα η Disney μοιάζει να έχει εξαλείψει τον οποινδήποτε ανταγωνισμό υπάρχει. Ειδικά με τα τωρινά δεδομένα το επίτευγμα αυτό θα κάνει πάρα πολλά χρόνια για να επαναληφθεί.