Το Avatar αντεπιτίθεται! Εκθρόνισε τους Avengers από την κορυφή του box office όλων των εποχών

Όπως και να έχει η Disney νικάει...
13 Μαρτίου 2021 19:19
Το Avatar αντεπιτίθεται! Εκθρόνισε τους Avengers από την κορυφή του box office όλων των εποχών

Μόλις ένα 24ωρο μετά την επανακυκλοφορία του Avatar στους κινηματογράφους της Κίνας ήταν αυτό που χρειαζόταν ώστε το υπερθέαμα του James Cameron να κάνει αυτό που υποπτευθήκαμε όλοι εδώ και μερικές ημέρες. Δεν ήταν και κάποιο δύσκολο εγχείρημα αν σκεφτείτε τον πληθυσμό της χώρας και το πως οι αίθουσες εκεί λειτουργούν με κάποια κανονικότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ναι, κυρίες και κύριοι, το Avatar κατέκτησε και πάλι την κορυφή της πιο εμπορικής ταινίας όλων των εποχών εκθρονίζοντας το Avengers: Endgame, που κατείχε αυτή τη θέση από τον Ιούλιο του 2019. Η Disney, τελικά, το επιβεβαίωσε και μέσα από τα κοινωνικά της δίκτυα, ενώ από τη σελίδα της η Marvel Studios υποκλίθηκε στο κατόρθωμα της ταινίας με σχετική ανάρτηση στο Instagram:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marvel Studios (@marvelstudios)

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που μεταδίδει το Deadline αναφέρουν πως χάρη στις προβολές της Παρασκευής και του Σαββάτου κατάφερε να αποφέρει περί τα $12.3 εκατομμύρια και να ξεπεράσει κατά πολύ τη διαφορά των $7.82 εκ. που αρχικά έπρεπε να σπάσει. Το τελικό "σκορ" του Avatar στο παγκόσμιο box office όλων των εποχών βρίσκεται στα $2.802 δισεκατομμύρια έναντι $2.797 δις του Avengers: Endgame

Αυτή η κόντρα θα είχε ίσως μεγαλύτερο ανταγωνιστικό ενδιαφέρον όταν η 20th Century Fox δεν αποτελούσε ιδιοκτησία της Disney. Τώρα όμως που επίσημα αποτελεί μέρος του κολοσσού αυτού, όπως και να έχει είτε με τη μία είτε με την άλλη ταινία στην κορυφή, η Disney κατέχει ένα ρεκόρ που μόνο με ένα...θαύμα σπάει και σίγουρα θα κάνουμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε ένα παρόμοιο κατόρθωμα, δεδομένης και της κατάστασης λόγω του κορωνοϊού. 

Τι μένει λοιπόν τώρα; Μια επανακυκλοφορία του "Endgame" στην Κίνα για να γίνει η αντεπίθεση.