Τι συνέβη τελικά με τον Captain America στο Avengers: Endgame; Οι Russos επιτέλους απάντησαν

Ας πούμε ότι προσπάθησαν να δώσουν ακόμη μια εξήγηση δυο χρόνια μετά
21 Φεβρουαρίου 2021 22:01
Τι συνέβη τελικά με τον Captain America στο Avengers: Endgame; Οι Russos επιτέλους απάντησαν

Κι όμως έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τότε που το Avengers: Endgame κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους και έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών, κλείνοντας ένα τεράστιο πρώτο κεφάλαιο του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Γενικότερα, η ταινία λατρεύτηκε από κοινό και κριτικούς, όμως μια μεγάλη μερίδα των fans βρήκε μερικές ατέλειες, οι οποίες ακόμη προκαλούν έντονο debate. 

Μια από αυτές τις πτυχές είναι στο φινάλε της ταινίας, εκεί όπου ο Captain America του Chris Evans ταξιδεύει ξανά πίσω στο χρόνο για να επιστρέψει στην αρχική τους θέση όλες τις Infinity Stones, ούτως ώστε να μην διαταραχθεί το χρονικό συνεχές.

Όλοι όσοι την είδατε γνωρίζετε τι έγινε και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο ερώτημα. Μήπως ο Cap εκπλήρωσε την αποστολή του στο κυρίως timeline και ο "γερό Captain America" καθόταν ήσυχα στο παγκάκι που τον βρήκαμε, ζώντας ξανά όλα τα γεγονότα ή δημιούργησε ένα εναλλακτικό timeline με σκοπό να ζήσει τη ζωή που υποσχέθηκε στην Peggy Carter; 

Όλα αυτά τα χρόνια οι σκηνοθέτες του "Endgame", Anthony και Joe Russo προσπαθούσαν να δώσουν μια εξήγηση στο πως συνέβη αυτό, μιας και αποτελούσε ένα από τα "κακώς κείμενα" του φιλμ για μια μερίδα των fans. Μάλιστα, παλιότερα είχαν έρθει σε αντίθεση τα λεγόμενά τους με τους σεναριογράφους, Christopher Markus και Stephen McFeely, οι οποίοι είχαν δηλώσει πως δεν δημιουργήθηκε εναλλακτικό timeline.

Tώρα, όμως με το άνοιγμα του Multiverse να αποτελεί θέμα χρόνου για το Phase 4 του MCU, οι αδερφοί Russo μίλησαν στο Lights Camera Barstool podcast και αποκάλυψαν αυτό που -λογικά- πριν από δύο χρόνια η Marvel δεν τους άφηνε να πουν:

Βάσει των όσων συνέβησαν, θα πρέπει να βρέθηκε σε μια παράλληλη πραγματικότητα και μετά να γύρισε πίσω στη δική μας, επομένως πήδηξε από τη μια στην άλλη και μεταλαμπάδευσε την ασπίδα. Ένα πράγματα που είναι ξεκάθαρο, που ο Anthony και εγώ συζητήσαμε και δεν ξέρω αν μιλήσαμε δημόσια για αυτό, είναι πως ο Cap θα πρέπει να ταξίδεψε πίσω στο κυρίως timeline. Επομένως, βρέθηκε σε μια πραγματικότητα παρακλάδι της δικής μας, ωστόσο πάλι θα έπρεπε να ταξιδέψει στο κύριο timeline για να δώσει την ασπίδα στον Sam Wilson. 

Προφανώς με το Doctor Strange in the Multiverse of Madness να βρίσκεται προ των πυλών και το WandaVision να δοκιμάζει συνεχώς τα όρια αυτά, ενώ και το Spider-Man: Homecoming 3 θα συνδέεται κάπως με το Multiverse, τώρα μπορεί να δέσει μια και καλή αυτή η πτυχή του "Endgame". 

Το σκηνοθετικό δίδυμο αποκάλυψε κιόλας πως υπάρχουν δεκάδες κυριολεκτικά σκηνές που κόπηκαν από το "Endgame" και πιθανότατα να καταλήξουν μελλοντικά σε ταινίες και σειρές του MCU! O Anthony Russo προσπάθησε να μιλήσει για αυτό όσο του επιτρέπεται:

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη ερώτηση για εμάς επειδή πολλά πράγματα που φτιάξαμε με πάθος και μεράκι δεν τα είδατε, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να εμφανιστούν μελλοντικά. Είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε δημοσίως για αυτά. 

Ποιες είναι αυτές οι σκηνές; Ίσως να μάθουμε ποτέ ή και να μάθουμε στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε η Marvel Studios ξέρει να φυλάσσει τις εκπλήξεις για τους fans με μοναδικό τρόπο.