Το κανονικό, το ορθόδοξο sequel του Cloverfield έρχεται και επίσημα!

Η συνέχεια της ταινίας του 2008 που θέλαμε
30 Ιανουαρίου 2021 10:30
Το κανονικό, το ορθόδοξο sequel του Cloverfield έρχεται και επίσημα!

Η δίψα για ένα κανονικό sequel του Cloverfield εντάθηκε όταν το Netflix κυκλοφόρησε το 2018 ανήμερα του τελικού του Super Bowl εντελώς από το πουθενά το The Cloverfield Paradox. Ήταν το δεύτερο spinoff στο σύμπαν του Cloverfield μετά το τιμιότατο 10 Cloverfield Lane του σκηνοθέτη Dan Trachtenberg, αλλά ποτέ δεν είδαμε την συνέχεια της ιστορίας από εκεί που την άφησε η αξιομνημόνευτη ταινία του 2008. 

Τώρα, όμως, το πραγματικό, το ορθόδοξο sequel του Cloverfield είναι γεγονός καθώς μέσα από το THR μάθαμε πώς o J.J. Abrams με την εταιρία παραγωγής του, Bad Robot, ξεκίνησαν την ανάπτυξή του. O Joe Barton, δημιουργός του δράματος "Giri/Haji" στο Netflix, ανέλαβε να γράψει το σενάριο του Cloverfield 2, έχοντας πρόσφατα ξεκινήσει να εργάζεται και στην spinoff σειρά του The Batman για το HBO Max. 

Ο Abrams, όμως, δε θα βάλει τα χέρια του στο project πέραν του να το επιβλέπει ως εκτελεστικός παραγωγός. Επίσης, οι πρώτες πληροφορίες λένε πως δε θα γυριστεί με τον μοναδικό "found footage" τρόπο που έκανε τόσο μοναδικό το Cloverfield του 2008, σε σκηνοθεσία Matt Reeves, και έφερε επανάσταση στον τρόπο που μεταφέρει τη δράση και τον τρόμο. Μάλιστα, η παραγωγή θέλει να κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό το πώς θα συνεχιστεί η στορία. 

Η ταινία του 2008 απέφερε $172 εκ. παγκοσμίως στο box office και είχε να κάνει με την ξαφνική εισβολή ενός τεράστιου τέρατος και άλλων πλασμάτων στη Νέα Υόρκη, ενώ η δράση μεταφέρονταν από τη κάμερα που κατέγραφε ένα πάρτι μεταξύ φίλων.