H πρώτη ματιά στη νέα R-rated ταινία Mortal Kombat έχει Sub-Zero, Scorpion, Liu Kang και Kung Lao! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το reboot της Warner Bros. έρχεται σε αίθουσες και HBO τον ερχόμενο Απρίλιο
15 Ιανουαρίου 2021 21:14
H πρώτη ματιά στη νέα R-rated ταινία Mortal Kombat έχει Sub-Zero, Scorpion, Liu Kang και Kung Lao! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Λίγες ταινίες των '90s θεωρούνται όσο "cult" όσο αυτές του Mortal Kombat που συνόδευσαν τότε την απαράμιλλη επιτυχία του ακραία βίαιου fighting τίτλου. Και μπορεί να μην ήταν οι ταινίες που θέλαμε και να ήταν κιτς και στα όρια του τραγελαφικού, όμως σεβόμαστε και προσκυνάμε ακόμα το πέρα για πέρα εμβληματικό theme song που ούρλιαζε "Mortaaaaaaaal Kombaaaaat". 

Τώρα όμως η Warner Bros. πήρε την απόφαση να συστήσει εκ νέου το "Mortal Kombat" με μια νέα ταινία -ο τίτλος παραμένει ίδιος- και στην πρώτη ματιά που έδωσε ο εκμοντερνισμός είναι εμφανής. Συγκεκριμένα πήραμε μια πρώτη γεύση από την ταινία που σκηνοθετεί ο Simon McQuoid σε παραγωγή του James Wan (Saw), όπου αποκαλύπτονται αρκετοί γνώριμοι χαρακτήρες του σύμπαντος με τις μοντέρνες live-action βερσιόν τους. 

Το cast της ταινίας αποτελείται από τους: Lewis Tan (Deadpool 2) ως Cole Young, Jessica McNamee (The Meg) ως Sonya Blade, Josh Lawson (Bombshell) ως Kano, Tadanobu Asano (Midway) ως Lord Raiden, Mehcad Brooks (Supergirl) ως Jackson Briggs, Ludi Lin (Aquaman) ως Liu Kang, Chin Han (Skyscraper) ως Shang Tsung, Joe Taslim (Star Trek Beyond) ως Bi-Han and Sub-Zero, και Hiroyuki Sanada (Skyscraper) ως Hanzo Hasashi και Scorpion.

Ο σκηνοθέτης McQuoid αναφέρθηκε ειδικά στην υπέρμετρη βία και την"αυστηρώς ακατάλληλη" βαθμολόγηση (κοινώς R-rated) της ταινίας στο ειδικό αφιέρωμα του EW:

Σε καμία περίπτωση αυτό που ετοιμάζουμε δεν παίρνει PG-13 βαθμολόγηση. Εκτός πλαισίου αυτό που λέω θα ήταν να με έπαιρναν με τις πέτρες, όμως όχι: οι κανόνες για το πώς βαθμολογούνται οι ταινίες είναι εντελώς διαφορετικές από όσο νομίζει ο κόσμος. Έχει να κάνει με την ποσότητα του αίματος, του κόκκινου και του πως το αποδίδεις. Είχαμε πολλές συζητήσεις σχετικά με το πως θα έπρεπε να το ισορροπήσουμε ώστε να έχει και ξεκοιλιάσματα και αίματα και fatalities. Και πιστέψτε με έχει ξεκοιλιάσματα, αίματα και fatalities. 

Αναφέρθηκε επίσης και στις σκηνές μάχης λέγοντας πως ζήτησε από τον stunt coordinator της ταινίας "να στήσει τις εντυπωσιακότερες χορογραφίες μάχης που έγιναν ποτέ σε ταινία" κάτι που στις δοκιμαστικές προβολές έλαβαν τρομερές αντιδράσεις, όπως αποκαλύπτει. "Πρέπει να είμαστε έξυπνοι για το πως θα πάμε με τις μάχες και υπάρχουν στιγμές στην ταινία που λέμε απλά "γ***α το! θα σπασουμε πλάκα!" πρόσθεσε επίσης. 

Το Mortal Kombat θα κάνει πρεμιέρα σε αίθουσες και HBO Max (ΗΠΑ) στις 16 Απριλίου 2021.