O σκηνοθέτης του "Marriage Story" επιστρέφει με Adam Driver και Greta Gerwig σε νέα ταινία για το Netflix

Ο Noah Baumbach θα διασκευάσει το μυθιστόρημα "White Noise"
15 Ιανουαρίου 2021 08:55
O σκηνοθέτης του "Marriage Story" επιστρέφει με Adam Driver και Greta Gerwig σε νέα ταινία για το Netflix

O Noah Baumbach αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες εκεί έξω έχοντας αποδείξει περίτρανα την αξία του, ιδιαίτερα μετά και το Marriage Story των έξι υποψηφιοτήτων για Oscar. Τώρα ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει ξανά στο Netflix με νέα ταινία και τη γνωστή του...συμμορία.

Όπως μάθαμε από το Production Weekly, ο Baumbach θα διασκευάσει σε ταινία το "White Noise", ένα σατιρικό μυθιστόρημα του Don DeLillo που συντάχθηκε το 1985. Σε αυτό θα πρωταγωνιστήσει ο Adam Driver, όπου συνεργάστηκαν μαζί στο "Marriage Story" με την Greta Gerwig, σκηνοθέτιδα των "Ladybird" και "Little Women". Και οι δυο τους ήταν το πρωταγωνιστικό δίδυμο στο Frances Ha του 2012 δια χειρός Baumbach.  

Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό είδος από το ηλεκτρισμένο δράμα που ήταν το Marriage Story, καθώς περιγράφει την ιστορία του Jack Gladney (Driver) ενός καθηγητή που ειδικεύεται στην ιστορία του Αδόλφου Χίτλερ και εργάζεται σε μια φιλελεύθερη σχολή καλών τεχνών στην καρδιά των ΗΠΑ. Βρίσκεται πλέον με την τέταρτη σύζυγό του (Gerwig) και τα τέσσερα παιδιά τους σε μια στεγνή καθημερινότητα, περιβαλλόμενη από καταναλωτισμό. Ξαφνικά ένα ατύχημα σε εργοστάσιο θα απελευθερώσει ένα τοξικό μαύρο νέφος στον αέρα που θα φέρει το σκοτάδι στις ζωές τους. 

Φαίνεται πως το Netflix ήταν τόσο ευχαριστημένο από τη συνεργασία του με τον Baumbach που του έδωσε ξανά το πράσινο φως για το επόμενό του project, θεωρώντας ότι πάλι θα οδηγηθεί στην κούρσα των Oscars. 

Στα επερχόμενα projects του Baumbach και της Gerwig συγκαταλέγεται η live-action ταινία της Barbie με πρωταγωνίστρια την Margot Robbie που αναμένεται να είναι κάτι το εντελώς ανατρεπτικό, όπως δήλωσε πρόσφατα η ηθοποιός.