Το "Snyder Cut" του Justice League θα κλείσει το κεφάλαιο DC για τον Zack Snyder

Ρεπορτάζ αποκαλύπτει πως το νέο cut κόστισε πολλά παραπάνω εκατομμύρια δολάρια
06 Ιανουαρίου 2021 10:15
Το "Snyder Cut" του Justice League θα κλείσει το κεφάλαιο DC για τον Zack Snyder

Η εποχή του Zack Snyder στο σύμπαν της DC οδεύει προς το τέλος της. Σε νέα του συνέντευξή του στο Comic Book Debate ο διάσημος σκηνοθέτης και αρχιτέκτονας του DC Extended Universe δήλωσε πως εκτός απροόπτου με το "Zack Snyder's Justice League" τελειώνει η θητεία του και δε θα σκηνοθετήσει άλλη ταινία στο σύμπαν αυτό. 

Ανάμεσα στα όσα είπε ανέφερε ότι στα σχέδιά του περιελάμβαναν πέντε ταινίες συνολικά με την Justice League:

Κοιτάξτε να δείτε δεν περίμενα ποτέ να βρεθώ σε αυτή τη θέση και να το κάνω. Δε νόμιζα ότι θα μπορέσω να τελειώσω το Justice League. H αλήθεια είναι -και δεν έχω θέμα με αυτό- πως είναι μια παλιά ταινία στην οποία δουλεύω και το DC Universe έχει ξεφύγει και έχει πάρει το δικό του δρόμο και είμαι εντάξει με αυτό. Τώρα όσον αφορά το τι έκανα και το ποιο ήταν το όραμά μου για αυτούς τους χαρακτήρες είναι γνωστό πως σχεδίαζα περισσότερες ταινίες -περίπου πέντε ή κάτι τέτοιο- αλλά είμαι πολυάσχολος. Είναι φοβερό πως οι fans πιστεύουν ακόμα τόσο πολύ σε αυτή την πορεία. 

Είναι φοβερό πραγματικά και δεν γινόταν να είμαι περισσότερο ευτυχισμένος που θα δουν το Justice League ώστε να βιώσουν ολόκληρη την εμπειρία του Justice League. Τώρα εάν θα συνέχιζα; Δεν σκοπεύω να κάνω κάτι τέτοιο. Όπως είπα, όμως, δεν περίμενα καν να είμαι εδώ, οπότε ποιος ξέρει;

Αν και αφήνει την πόρτα ανοιχτή λέγοντας εμμέσως πως "ποτέ μη λες ποτέ", ωστόσο όσον αφορά το προσεχές μέλλον, ο Snyder αποχαιρετά το σύμπαν της DC. Ο ίδιος ο επικεφαλής των DC Films, Walter Hamada, δήλωσε προσφάτως ότι το "Snyder Cut" αποτελεί ένα ξεχωριστό storyline που δεν αποτελεί κομμάτι της νέας κατεύθυνσης, φτάνωντας στο σημείο να το αποκαλέσει ως ένα "σεναριακό αδιέξοδο". 

Τουλάχιστον ο Snyder θα μπορέσει να πει το δικό του αντίο στους fans των ηρώων της Justice League ακριβώς με τον τρόπο που οραματίστηκε, άσχετα από το γεγονός πως τελικά ο λογαριασμός ξέφυγε κατά πολύ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Times το Snyder Cut τελικά κόστισε πάνω από $70 εκατομμύρια στη Warner Bros, η οποία μπροστά στην προώθηση του HBO Max δεν λογάριασε τίποτα. 

Η κυκλοφορία του Zack Snyder's Justice League θα γίνει τον Μάρτιο του 2021 αποκλειστικά στο HBO Max, κομμένη ως μίνι σειρά τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων, με τη δυνατότητα να τη δείτε και σαν μια 4ωρη ταινία.