DC Films σα να λέμε Marvel Studios: Κάθε χρόνο έξι ταινίες σε αίθουσες και HBO Max

Το λιγότερο φιλόδοξο το μέλλον των ταινιών της DC
29 Δεκεμβρίου 2020 19:54
DC Films σα να λέμε Marvel Studios: Κάθε χρόνο έξι ταινίες σε αίθουσες και HBO Max

Ένα τρανό και αρκετά φιλόδοξο σχέδιο ετοιμάζει η Warner Bros. Pictures και η DC Films για όλους τους σούπερ ήρωές της. Ένα πλάνο που μοιάζει βγαλμένο από τα κιτάπια της Marvel Studios και του MCU. Ο "αντι-Kevin Feige", δηλαδή ο επικεφαλής της DC Films, Walter Hamada, αποκάλυψε τα πλάνα του στούντιο για τα επόμενα χρόνια, το οποιο θα χωριστεί σε κινηματογραφικές παραγωγές και σε παραγωγές που θα κυκλοφορούν μέσα από το HBO Max, την streaming υπηρεσία που τάραξε τα νερά της βιομηχανίας τις τελευταίες εβδομάδες. 

Μιλώντας στους New York Times αποκάλυψε ότι οι πιο ακριβές παραγωγές της DC θα είναι σχεδιασμένες για τις κινηματογραφικές αίθουσες δίνοντας ως παράδειγμα το Wonder Woman 1984 της Patty Jenkins, το Aquaman 2 του James Wan, το άκρως αναμενόμενο "The Flash" με τον Ezra Miller αλλά και το "Black Adam" με τον Dwayne Johnson.

Οι μικρότερες παραγωγές που θα βασίζονται σε comics της DC θα προορίζονται για το HBO Max και στόχος είναι κάθε χρόνο να κυκλοφορούν κάθε χρόνο έξι συνολικά superhero ταινίες -τέσσερις στους κινηματογράφους και δύο στο HBO Max. Μάλιστα, οι τέσσερις από αυτές θα κυκλοφορήσουν εντός του 2022

Επίσης, το HBO Max θα είναι το μέρος όπου θα φιλοξενούνται και οι spinoff σειρές των επερχόμενων κινηματογραφικών ταινιών της DC. Ήδη αναπτύσσεται το spinoff σόου του "The Batman", το "Peacemaker" με τον John Cena του "The Suicide Squad", καθώς και το φημολογούμενο "Green Lantern.". 

Τώρα θα αναρωτιέστε μα τι θα γίνει με το timeline του DCEU που αφήσαμε με το "Justice League"; Όπως επιβεβαίωσε ο Hamada, αυτό θα παραμείνει ως έχει αλλά θα συνυπάρχει στο ευρύτερο Multiverse της DC Films. Πρακτικά, η Justice League που είδαμε δεν υπάρχει στο ίδιο σύμπαν π.χ. με τον Joker του Joaquin Phoenix ή τον Batman του Robert Pattinson, αλλά συνυπάρχουν στο Multiverse. 

Εδώ η DC προσπαθεί να εξηγήσει αυτό που η Marvel Studios ξέρουμε εδώ και αρκετό καιρό πως θα κάνει αλλά δεν τολμάει να το πει. Επομένως μπορούν να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εκδοχές του Flash, της Wonder Woman ή και του Batman. Θα δούμε άλλωστε τρεις διαφορετικούς "Bruce Wayne" μέσα στα επόμενα χρόνια.  

Το concept του Multiverse υπάρχει εδώ και δεκαετίες στα comics αλλά μόλις τώρα εμφανίζεται στον κινηματογράφο. Επί της ουσίας η Wonder Woman της Gal Gadot θα συνεχίζει τις περιπέτειές της στην Earth 1, ενώ νέες βερσιόν χαρακτήρων όπως αυτός του Robert Pattinson θα ζουν στην Earth 2. Στο ίδιο ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται ότι το The Flash που θα βγει στις αίθουσες το 2022 θα συνδέσει τα δύο σύμπαντα και θα εμφανιστούν δύο Batmans, ένας του Ben Affleck και ένας του Michael Keaton, που τον υποδύθηκε στις ταινίες του Tim Burton.