MGM: Μπαίνει πωλητήριο στο ιστορικό στούντιο του James Bond

Κοιτάζει να εκμεταλλευτεί την ζήτηση από τις streaming υπηρεσίες
23 Δεκεμβρίου 2020 09:19
MGM: Μπαίνει πωλητήριο στο ιστορικό στούντιο του James Bond

Η βιομηχανία του σινεμά βρίσκεται σε μια αναμπουμπούλα τους τελευταίους μήνες με τις ραγδαίες εξελίξεις να προτάσσουν μια βίαιη μετάβαση προς τις streaming υπηρεσίες. Με την κατάσταση να είναι ρευστή ακόμα λόγω της πανδημίας η θρυλική MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) βάζει και επισήμως πωλητήριο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η οποία προσέλαβε την Morgan Stanley και την LionTree LLC ως σύμβουλους καθόλη τη διάρκεια των διαδικασιών. 

Με το αλισβερίσι των streaming υπηρεσιών να έχει πάρει φωτιά τον τελευταίο καιρό και εταιρίες όπως οι Netflix, Amazon, Apple και WarnerMedia να θέλουν να ρίξουν ζεστό χρήμα για την ενίσχυση των καταλόγων τους, η MGM θέλει να το εκμεταλλευτεί. 

Το διαμάντι στο στέμμα της δε χωρά αμφιβολία πως είναι το franchise του James Bond, που μετράει σχεδόν 60 χρόνια ζωής και αποτελεί το 5ο πιο πολύτιμο franchise όλων των εποχών με πάνω από $7 δισ. στο box office, όντας πίσω από τα Star Wars, Marvel, Harry Potter και Spider-Man. Η νεότερη ταινία, No Time To Die, πήρε απανωτές αναβολές λόγω της πανδημίας και πλέον αναμένεται τον Απρίλιο του 2021, ενώ η MGM ήλπιζε να είχε βγει ήδη στις αίθουσες και να μετράει τα χρήματα στο box office. 

Πριν από μερικό καιρό, άλλωστε, η MGM σκεφτόταν να πουλήσει τα δικαιώματα του No Time To Die για ένα αστρονομικό ποσό -έτσι θα κάλυπτε όλα της τα έξοδα σαφώς- με τις Netflix και Apple να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. 

Ανάμεσα στον κατάλογό της βρίσκονται οι ταινίες του Rocky, αλλά και το πρόσφατο spinoff, Creed, με τον Michael B. Jordan, τα "Lord of the Rings" και "The Hobbit" του Peter Jackson, καθώς και τηλεοπτικές σειρές όπως τα "The Handmaid's Tale" και "Vikings". Συνολικά, στην εντυπωσιακή βιβλιοθήκη της συναντά κανείς πάνω από 4.000 ταινίες και 17.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων. 

Οι εξελίξεις λόγω της πανδημίας ανάγκασαν την Warner Bros. να μεταφέρει ολόκληρο το πρόγραμμα κυκλοφοριών της για το 2021 στο HBO Max, προσφέροντας έτσι ταυτόχρονη προβολή ταινιών όπως τα Dune και The Matrix 4, μαζί με τις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Όπως συνέβη με την εξαγορά της 20th Century Fox από την Disney, ετσι και με την MGM είναι θέμα χρόνου να χαθεί ένα από τα αρχαιότερα στούντιο του κόσμου και μια παραδοσιακή δύναμη της βιομηχανίας του Χόλιγουντ.