Nomadland: Tο trailer για την ταινία της χρονιάς έφτασε - Πάει καρφί για τα Oscars

Το φιλμ της Chloe Zhao μαγνητίζει με την μοναξιά του
14 Δεκεμβρίου 2020 21:16
Nomadland: Tο trailer για την ταινία της χρονιάς έφτασε - Πάει καρφί για τα Oscars

Η Searchlight Pictures (πρώην Fox Searchlight) έδωσε στην κυκλοφορία το νέο και επίσημο trailer του Nomadland, της -κατά πολλούς- ταινίας της χρονιάς και ένας από τους πιο ισχυρούς διεκδικητές των Oscars του 2021. Στο φιλμ της σκηνοθέτιδας Chloe Zhao (The Rider, Marvel's Eternals) πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing Missouri) ως μια πραγματική μοντέρνα νομάς, που περιφέρεται στην αμερικάνική Δύση, μετά την πτώχευση της επιχείρησης όπου εργαζόταν. 

Έχοντας ζήσει την απόλυτη οικονομική και ψυχολογική κατάρρευση, μαζεύει τα πράγματά της σε ένα βαν και ξεκινάει μια περιπέτεια χωρίς σύνορα, φραγμούς και κομφορμισμούς και το trailer καθρεφτίζει όλο αυτό το ύφος πλήρως. Αν μη τι άλλο τα μεγαλοπρεπή κάδρα του διευθυντή φωτογραφίας Joshua James Richards κόβουν την ανάσα και ξεπηδούν σαν μοναχικοί πίνακες μιας άλλης Αμερικής. 

Μάλιστα, στην ταινία πρωταγωνιστούν κανονικά σαν χαρακτήρες πραγματικοί νομάδες. Η ταινία της Zhao κατάφερε και απέσπασε κιόλας τον Χρυσό Λέοντα, το κορυφαίο βραβείο δηλαδή, του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. 

Στο νέο trailer η ταινία ανανεώνει το ραντεβού της για τον Φεβρουάριο του 2021 όπου και αναμένεται να προβληθεί -ελπίζουμε- στους κινηματογράφους.