Άστραψε και βρόντηξε ο Denis Villeneuve με την στρατηγική του HBO Max

"H Warner Bros. μπορεί και να σκότωσε έτσι το Dune franchise"
12 Δεκεμβρίου 2020 11:03
Άστραψε και βρόντηξε ο Denis Villeneuve με την στρατηγική του HBO Max

Μετά τον Christopher Nolan, ο οποίος αν και ένα από τα "παιδιά" της Warner Bros. μίλησε έξω από τα δόντια και εξέφρασε την ειλικρινή γνώμη του για την νέα στρατηγική της εταιρίας, που μακροπρόθεσμα θέλει να αφήσει πίσω τους κινηματογράφους, άλλος ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης μίλησε για την υπόθεση. Ο λόγος για τον Denis Villeneuve (Blade Runner 2049) που η επερχόμενη και άκρως αναμενόμενη ταινία του, Dune, είναι μέσα στη λίστα των ταινιών που θα κυκλοφορήσουν υβριδικά σε κινηματογραφικές αίθουσες και HBO Max

Ο σκηνοθέτης του "Arrival", προστίθεται στη λίστα που έχουν ενοχληθεί έντονα από αυτήν την αστραπιαία κίνηση της εταιρίας κολοσσού, καθώς ο ίδιος έστειλε επιστολή στο Variety, μιλώντας με πολύ πιο σκληρά λόγια από αυτά του Nolan.

Σε ένα σημείο των όσων αναφέρει ρίχνει επί της ουσίας το φταίξιμο στην μητρική εταιρία της WarnerMedia την AT&T και πως έγινε τόσο βιαστικά ώστε να καλύψει γρηγορότερα το τεράστιο χρέος που κουβουλάει:

Με αυτήν την απόφαση η AT&T υφήρπασε ένα από τα πιο σεβαστά και σημαντικά στούντιο παραγωγής στην ιστορία του κινηματογράφου. Δεν υπάρχει απολύτως καμία αγάπη για το σινεμά, ούτε και για το κοινό φυσικά. Όλα γίνονται για την επιβίωση ενός τηλεπικοινωνιακού γίγαντα, ο οποίος αυτή τη στιγμή κουβαλάει ένα χρέος που ξεπερνά τα $150 δισεκατομμύρια. Επομένως, παρόλο που το Dune είναι για τους κινηματογράφους και το κοινό, η AT&T νοιάζεται μόνο για την επιβίωσή της στην Wall Street. Και επειδή το λανσάρισμα του HBO Max ήταν μια αποτυχία μέχρι τώρα, η AT&T αποφάσισε να θυσιάσει ολόκληρο το πρόγραμμα κυκλοφοριών της Warner Bros. για το 2021 σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τραβήξει τα βλέμματα των θεατών. 

Επίσης, στην επιστολή του εφιστά την προσοχή του κοινού για το μέλλον της κινηματογραφικής εμπειρίας και πως αυτή δεν μπορεί να υπάρξει μόνο στις streaming υπηρεσίες, ειδάλλως θα πεθάνει:

"Οι streaming υπηρεσίες είναι μια θετική και πανίσχυρη προσθήκη στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό οικοσύστημα. Θέλω, όμως, να καταλάβει το κοινό ότι μόνο το streaming δεν μπορεί να θρέψει τη βιομηχανία του κινηματογράφου όπως τη γνωρίζαμε προ-κορωνοϊού. Οι streaming υπηρεσίες μπορούν να δώσουν πολύ καλό περιεχόμενο, όχι όμως στο μέγεθος και το όραμα ταινιών όπως το "Dune". Η απόφαση της Warner Bros. καταδικάζει το Dune αυτομάτως χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να κάνει μια ανάλογη εμπορική πορεία ώστε να βγάλει τα έξοδά του και έτσι η πειρατεία θα θριαμβεύσει. 

Η Warner Bros. μπορεί και να σκότωσε έτσι το franchise του Dune"

Τέλος, το DUNE αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο του 2021, καλώς εχόντων των πραγμάτων στις κινηματογραφικές αίθουσες και το HBO Max.