Η επόμενη Star Wars ταινία έρχεται το 2023 από τη σκηνοθέτιδα του Wonder Woman

Υποδεχθείτε το "Rogue Squadron" δια χειρός Patty Jenkins
11 Δεκεμβρίου 2020 10:48
Η επόμενη Star Wars ταινία έρχεται το 2023 από τη σκηνοθέτιδα του Wonder Woman

Στο πλαίσιο του Disney's Investor Day 2020, ανάμεσα στη σωρεία ανακοινώσεων της εταιρίας, ξεχώρισε φυσικά αυτή για την επόμενη μεγάλη κινηματογραφική ταινία του Star Wars, μετά το πέρας της Sequel Τριλογίας. Έτσι, η  Kathleen Kennedy της Lucasfilm έδωσε τα κλειδιά του επόμενου κεφαλαίου του σύμπαντος στην Patty Jenkins.

Η σκηνοθέτιδα του "Wonder Woman" και "Wonder Woman 1984", ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το Star Wars: Rogue Squadron που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το 2023. Μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε η ίδια στο Twitter λογαριασμό της αναφέρθηκε στο ότι εμπνεύστηκε να καταπιαστεί με τους πιλότους του Star Wars και ιδιαίτερα με αυτό το ελίτ σμήνος των X-Wings, επειδή ο πατέρας της ήταν πιλότος για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. 

Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία Star Wars που θα σκηνοθετηθεί από γυναίκα δημιουργό, παρόλο που στο πρόσφατο παρελθόν η Deborah Chow σκηνοθέτησε ένα επεισόδιο του The Mandalorian. 

Άγνωστο παραμένει σε ποια χρονολογία του σύμπαντος θα επιλέξει να εστιάσει η ιστορία του Rogue Squadron μιας και το εν λόγω σμήνος υφίσταται από τα χρόνια της Original τριλογίας, μέχρι και τη New Republic στα χρονικά της Sequel τριλογίας. 

Ακόμη μετά την ανακοίνωση της Star Wars ταινίας για το 2023, η Kathleen Kennedy έκανε μια σύντομη αναφορά στο γεγονός ότι βρίσκεται υπό ανάπτυξη μια ακόμη ταινία σε σκηνοθεσία του Taika Waititi, γνωστού από το Thor: Ragnarok, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε και ένα επεισόδιο του The Mandalorian