"Δεν υπάρχει ίχνος green screen" στο Top Gun 2

O Miles Teller μιλάει για τα τρελά stunts του sequel μαζί με τον Tom Cruise
27 Νοεμβρίου 2020 08:25
"Δεν υπάρχει ίχνος green screen" στο Top Gun 2

Θεωρείται δεδομένο πλέον πως οι ταινίες όπου πρωταγωνιστεί ο Tom Cruise να περιλαμβάνουν τρελά stunts και εκρηκτικές σεκάνς δράσης και το Top Gun 2 δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά ίσως από τις πιο...αληθοφανείς ταινίες του είδους που έχουν γυριστεί ποτέ. Ο Miles Teller, που υποδύεται τον Bradley "Rooster" Bradshaw, γιο του "Goose" στο sequel, μίλησε στο Men's Journal για αυτήν την πλευρά της ταινίας.

Όπως αποκάλυψε, το Top Gun: Maverick δεν έχει ούτε μια σκηνή γυρισμένη σε green screen, κοινώς σκηνές με ειδικά εφέ, καθώς όλα έγιναν με πραγματικά αεροπλανικά stunts:

Δεν υπάρχει καθόλου green screen στο Top Gun. Κάθε πλάνο, κάθε stunt ήταν αποτέλεσμα δικής μας δουλειάς, με πραγματικό ιδρώτα που ρίξαμε όλοι. 

Η παραγωγή διήρκησε έναν ολόκληρο χρόνο, που ήταν σίγουρα τα μεγαλύτερα σε διάρκεια γυρίσματα που έχω πάρει μέρος ποτέ. 

Μάλιστα, όλοι οι συμπρωταγωνιστές του Cruise έκαναν κανονικά μαθήματα πτήσεων και όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Empire:

Όταν σε τραβάνε πολλά Gs τότε συμπιέζεται η σπονδυλική στήλη, το κρανίο σου. Μπορεί να κάνει κάποιους να παραμιλάνε. Κάποιοι δεν το αντέχουν. Οπότε έπρεπε να τους κάνω να αντέχουν υψηλά G πίεσης, επειδή θα πρέπει να παίξουν το ρόλο τους μέσα σε κανονικό αεροπλάνο. Δε γίνεται να είναι άρρωστοι όλοι την ώρα. 

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Joseph Kosinski ενώ το σενάριο ο Peter Craig μαζί με τον Christopher McQuarrie των Mission Impossible. Εκτός του Tom Cruise που υποδύεται τον εμβληματικό "Maverick" και τον Teller που παίζει τον "Rooster", συμπρωταγωνιστούν οι: Jon Hamm, και Ed Harris, μαζί με τους Jennifer Connelly και Val Kilmer στον ρόλο του "Iceman" που αποτελούν δύο ακόμη ονόματα που επιστρέφουν. 

Το Top Gun: Maverick αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2021.