Στο “Mank” παραλίγο να πρωταγωνιστήσουν οι Kevin Spacey και Jodie Foster

Ο David Fincher μιλάει για το «ασπρόμαυρο» πόνημά του
23 Νοεμβρίου 2020 10:38
Στο “Mank” παραλίγο να πρωταγωνιστήσουν οι Kevin Spacey και Jodie Foster

Το “Mank” η νέα μεγάλη παραγωγή του David Fincher (“The Social Network”, “Fight Club”) αναμένεται να κάνει ποδαρικό μέσα από τη συχνότητα του Netflix, θέλοντας να μας ταξιδέψει σε μια άλλη, διαφορετική εποχή. Το εν λόγω project είναι η πρώτη ταινία του διάσημου σκηνοθέτη μετά την παύση που έκανε με το Gone Girl του 2014 και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το σενάριο γράφτηκε πριν δεκαετίες από τον πατέρα του, Jack Fincher, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2003.

Ο διάσημος σκηνοθέτης, ήθελε από την εποχή των 90s να δημιουργήσει αυτό το project και με τις τελευταίες πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα από το Screenrant, στο Mank, αρχικά ήταν να πρωταγωνιστήσουν οι Kevin Spacey και Jodie Foster. Μάλιστα, η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσει έγχρωμο το φιλμ και μετά να το μετατρέψει σε ασπρόμαυρο. Όλα αυτά ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση του “The Game” και τις συζητήσεις που είχε τότε με την εταιρία παραγωγής, PolyGram.

Πριν ακυρωθεί τελικά αυτή η ιδέα, ο Fincher είχε αρχίσει ήδη να συγκεντρώνει το cast της ταινίας με τον Spacey ως Mankiewicz και την Foster ως Marion Davies. Στο φιλμ που θα δούμε όμως τον Δεκέμβριο, η Amanda Seyfried παίζει την Davies και ο Gary Oldman τον Herman Mankiewicz.

Παρόλα αυτά, τελικά ο Fincher συνεργάστηκε το 2002, με την Jodie Foster στο θρίλερ “Panic Room”, ενώ με τον Spacey στο "House of Cards" του Netflix. Επίσης, ατυχές είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του Jack, δε θα καταφέρει να δει το όραμά του στη μεγάλη οθόνη.

Το MANK θα κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένες αίθουσες της χώρας και στο Netflix στις 4 Δεκεμβρίου.