Τέλος τα γυρίσματα για το Jurassic World 3 εν μέσω πανδημίας

Ακούστηκε το "It's a wrap!" μετά από 40.000 τεστ κορωνοϊού
08 Νοεμβρίου 2020 15:54
Τέλος τα γυρίσματα για το Jurassic World 3 εν μέσω πανδημίας

Μετά και την έκτακτη διακοπή λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, η παραγωγή του Jurassic World 3 μπόρεσε να πει επιτέλους το "It's a wrap". Όπως ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Colin Trevorrow, μαζί με τη Universal Pictures ολοκληρώθηκαν αισίως τα γυρίσματά της τρίτης ταινίας, που θα ολοκληρώσει την τριλογία του Jurassic World. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στο Deadline και τις δημοσίευσε, αφότου επανεκκίνησαν τα γυρίσματα μετά το πρώτο lockdown και έπρεπε η παραγωγή να τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, διεξήχθησαν πάνω από 40.000 τεστ COVID-19 στο cast και τα μέλη της παραγωγής σε καθημερινή βάση.

Έτσι μπόρεσαν και έφεραν εις πέρας την παραγωγή του φιλμ με όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα ύστερα από 100 ημέρες γυρισμάτων με πρωτόκολλα ασφαλείας που κόστισαν $6-8 εκατομμύρια στο budget. O Trevorrow είπε τα εξής: 

Δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να το θέσω με λόγια. Ήταν αξιοθαύμαστο. Η παραγωγή και το cast ήταν τόσο επίμονο. Όλοι οι παραγωγοί εργάζονταν ανελλειπώς για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Το Jurassic World: Dominion αποτέλεσε, άλλωστε, την πρώτη μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ που επέστρεψε στο πλατό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και το lockdown που έφερε τα πάνω-κάτω σε όλον τον κόσμο. 

Μάλιστα, τα μέτρα τηρήθηκαν τόσο κατά γράμμα που μόλις το .25% των τεστ κορωνοϊού βγήκαν θετικά, δηλαδή μόλις 100 θετικά μέσα στα 40.000+ τεστ, εκ των οποίων κάποια είχαν βγει κιόλας εσφαλμένα θετικά. 

Για το φινάλε της νέας τριλογίας έχουν επιστρατευθεί και οι παλιές καραβάνες του franchise όπως οι: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum και Campbell Scott πέραν των Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong, Jake Johnson, Omar Sy, Justice SmithMamoudou Athie, Dichen Lachman, Scott Haze, Isabella Sermon και την Daniella Pineda

Το Jurassic World: Dominion αναμένεται πλέον να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 10 Ιουνίου του 2022.