Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ηθοποιός Sean Connery

Σε ηλικία 90 ετών
31 Οκτωβρίου 2020 14:56
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ηθοποιός Sean Connery

Ο αγαπημένος από εκατομμύρια θεατές και θρυλικός ηθοποιός Σον Κόνερι (Sir Sean Connery) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Σύμφωνα ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια του η οικογένεια, ο Connery πέθανε στον ύπνο του, με την κατάσταση της υγείας του τελευταία να είχε επιδεινωθεί, καθώς διέμενε στο σπίτι του στις Μπαχάμες.

Αποτελεί έναν από τους θρυλικότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που έγραψαν με χρυσά γράμματα την καριέρα τους, κυρίως γιατί ήταν ο πρώτος κινηματογραφικός James Bond. Υποδύθηκε για πρώτη φορά τον σέξι και χαρισματικό Πράκτορα 007 το 1962 στο "Dr. No" αφήνοντας εποχή με την ερμηνεία της ατάκας "The name's Bond...James Bond".  

Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που υποδύθηκε συνολικά εφτά φορές τον "007", καθώς μετά ακολούθησαν τα εξής: "From Russia with Love" ("Από τη Ρωσία με Αγάπη', 1963), "Goldfinger" (Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου, 1964), "Thunderball" (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Κεραυνός, 1965), "You Only Live Twice" (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Ζεις μονάχα δυο φορές, 1967),  "Diamonds are Forever" (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Τα διαμάντια είναι παντοτινά, 1971) και επέστρεψε για τελευταία φορά στον εμβληματικό ρόλο με το "Never Say Never" (Ποτέ Μην Λες Ποτέ, 1983). 

Δικαίως θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος ηθοποιός που τον υποδύθηκε καθώς έθεσε το στιλ και το ύφος του ρόλου για όλους όσους ακολούθησαν. 

Ο επίσημος λογαριασμός του James Bond franchise στο Twitter αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον ηθοποιό: 

Η λαμπρή του καριέρα του δεν σταμάτησε εκεί και μερικές από τις διασημότερες ταινίες του είναι "Οι Αδιάφθοροι" (The Untouchables) του 1987 όπου έλαβε το μοναδικό του Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, το Indiana Jones and the Last Crusade (Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία) το 1989 όπου υποδύθηκε τον πατέρα του "Indy" Harrison Ford, το "The Hunt for the Red October" (Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη) το 1990, καθώς και το "The Rock" (Ο Βράχος) του 1996. 

Τέλος, είχε αναγορευτεί σε Ιππότης από τη Βασίλισσα της Αγγλίας το 2000 αποκτώντας τον τίτλου του "Sir". 

Tags: