Το Mosul είναι η νέα ταινία δράσης των αδερφών Russo για το Netflix

Μια ιρακινή ομάδα SWAT μάχεται ενάντια στον ISIS
11 Οκτωβρίου 2020 18:32
Το Mosul είναι η νέα ταινία δράσης των αδερφών Russo για το Netflix

Μετά το καταιγιστικό Extraction, οι αδερφοί Joe και Anthony Russo επιστρέφουν στο Netflix με μια νέα μιλιταριστική ταινία δράσης. Το "Mosul" όπως θα ονομάζεται αποτελεί ένα από τα νεότερα αποκτήματα της streaming υπηρεσίας και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. 

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο ανέλαβε ο Matthew Michael Carnahan, ο οποίος στο παρελθόν έγραψε τα World War Z με τον Brad Pitt και το 21 Bridges με τον Chadwick Boseman, ενώ οι αδερφοί Russo βρίσκονται πίσω από τη παραγωγή του φιλμ. Αυτή την φορά όμως πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. 

Το Mosul εξιστορεί τις περιπέτειας μιας ιρακινής ομάδας κρούσης SWAT που μάχεται ενάντια στον ISIS με σκοπό να πάρουν πίσω τον έλεγχο της πόλης τους και βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα που δημοσιεύθηκαν το 2017 στο άρθρο του New York Times με τίτλο "The Desperate Battle to Destroy ISIS". 

Πρωταγωνιστεί ο Adam Bessa από το Extraction στο ρόλο ενός νεαρού αστυνομικού που συστρατεύεται με τη SWAT μετά από μια επιχείρηση διάσωσής του, ενώ ο Suhail Dabbach (The Hurt Locker, Whiskey Tango Foxtrot) υποδύεται τον ηγέτη της ομάδας κρούσης, Jasem. 

Οι Russo άλλωστε έχουν μια εξαιρετική σχέση με το Netflix και αναπτύσσουν επίσης το Extraction 2, το κατασκοπικό θρίλερ The Gray Man, αλλά και την anime σειρά του Magic The Gathering

To Mosul αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο αποκλειστικά στο Netflix